2013. május 19.

Federica Bosco - Szerelmem egy angyal

Mia tizenhat éves, cinikus, lázadó, határozott, nem fél szembenézni a kihívásokkal, amit az iskola, az osztálytársak és az elvált szülők jelentenek. Viharos a kapcsolata az anyjával, aki mindennél jobban szereti őt, viszont pasiügyekben eléggé hasznavehetetlen.
Mia, amióta az eszét tudja, egy dologra vágyik: hogy bekerüljön a londoni Royal Ballet Schoolba, a világ legnevesebb tánciskolájába. Csakhogy a felvételi vizsga kegyetlen, a tandíj pedig megfizethetetlen egy egyedülálló édesanyának. És csak hogy az élet még bonyolultabb legyen, a lány titokban őrülten szerelmes a legjobb barátnője bátyjába, Patrickba. A fiú annyira fantasztikus és különleges, hogy már-már nem is tűnik egyszerű halandónak, inkább egy angyalra hasonlít.
Mia sosem hitt abban, hogy egyszer minden álma teljesülhet. Arra pedig pláne nem készült fel, hogy amit a sors egyszer már nekiajándékozott, azt el is veheti tőle.
















 


Sajnos egy újabb könyv ami nem éppen nyerte el a tetszésem.
Noha a címből akár arra is lehetne következtetni, hogy angyalok lényleg lehetne benne nekem mégis volt egy olyan sejtésem már akkor amikor megláttam a könyvet, hogy nem éppen konkrétan az angyalokra gondol. Hát a sejtésem bejött, ugyanis semmi természetfeletti, szárnyas angyalkák nincsenek a történetben. Oké ezzel még nem is lenne gáz. (annyira :D )

A történet a 16 éves Mia szemszögéből olvasható akiről már a fülszövegben kaptunk egy két jellemzőt. Nem mondom, hogy nem volt szimpatikus de néha nekem sok volt.
Már az elején amikor egy kis álmodozásban volt a barátnőjével és azt olvashattuk és amihez Robert Pattinsonnak is köze volt, hát ott kész voltam.
Egy lányt ismerhetünk meg a személyében akinek úgymond két nagy szerelme van. A balett és a barátnője bátyja, Patrick.
A tánc iránti imádatáról olvashatunk és igaz az ilyen részeket ami a balettről szóltak jól megvoltak írva és szerettem, de a legtöbb esetben az ez miatt kialakul konfliktus volt a főszerepben ami egy idő után sok és idegesítő volt. Összevesztek, kibékültek, de így se oldódott meg a dolog, hiszen mint említik Mia édesanyja nemtudná megfizetni a drága iskolát, és jobb, más életet akar a lányának.
Ezen fut az egyik szál, a másik természetesen a szerelem. A mint már említett barátnő bátyjába Patrickbe.ml
Ami őt illeti én keveselltem a történetből. Megtudtunk róla egyet s mást, de nem valami sokat. Tudjuk mivel foglalkozik és, hogy ez mivel jár így hol itt volt hol nem. Én keveselltem őt szerepelhetett volna többet nem csak úgy és annyit ahogy.
Ami a romantikus szálat illeti, néhány csók és ölelések bár ez ide szerintem jó volt, aranyosak voltak és szerettem azokat a részeket.

Ami a végét illeti volt ugyan egy utaló mondat rá a fülszövegben engem mégis nem mondom, hogy meglepett, csak reméltem valami mást. Valami jobbat.

Összességében nem volt rossz, de nem is egy nagy szám. Annyira nem vett le a lábamról voltak részek, pillanatok amikért szerettem. Az említett romantikus részek és a balettos jelenetekért, de például a sok balhés rész anyuval nekem sok volt.Mondjuk ki jobbat vártam. Bár nem is annyira a történetbe hanem inkább a borítójába szerettem bele.
Azt nagyon tetszik, találó és árulkodó is picit jól megcsinálták, de a történet már közel sem ennyire tetszett.

Nemrég beszélgettünk Kellyvel, de már előtte is miután kiolvastam felmerült bennem, hogy nem valószínű, hogy érdekelni fog a folytatás és azok után, hogy beszéltünk szinte már biztos is vagyok ebben.
Nálam a vége tette be a kaput, ha az nem olyan amilyen akkor még kíváncsi lettem volna a többire is, de így ilyen véggel nemtudom, hogy lehetne még jó a történet.

Bár lehet, hogy végül a kíváncsiság győz majd, de nem olyan formában, hogy meg is vegyem a könyvet. Marad a net, vagy a kölcsön verzió de így nem hiszem, hogy költök a továbbiakra. És sajnos egy újabb könyv ami nem éppen volt találó választás.

Végül egy kép az eredeti borítótól: (az itthoni szerintem sokkal jobb)





Értékelés:          
 



1 megjegyzés:

  1. Hmmm én most olvastam ki és nekem nagyon bejött. Bár a vége,hát ott Bőgtem... Istenem azért nem lehet minden könyv happy End,de ez azért túlzás volt. Miért kellett meghalnia Patricknek?? És akkor vajon mi lesz a második részben??

    VálaszTörlés