2013. május 2.

Julie Kenner - Forró rabság

Egy férfi, aki mások szenvedélyével játszik…
Egy nő, aki belemegy a játékba, de nagy árat kér érte…
Damien Stark sportolóból lett milliárdos, akinek nem sokan mernek nemet mondani.
Nikki Fairchild az egyetlen nő, aki felkorbácsolja a szenvedélyét.
Milyen titkokat rejteget Niki, az egykori szépségkirálynő?
És milyen démonok üldözök Starkot?
Ki bírja tovább ezt a kíméletlen játékot?




Egy újabb igencsak erotikus témájú sorozat. Úgy tűnik a Fifty Shades trilógia sikere óta egyre több ilyen jön ki. Én bevallom azt imádtam és az utána megjelenő Crossfire sorozatot is.
Igaz mint írtam is nem olyan régen volt egy nem éppen pozitív véleményű ilyen könyv amiről szintén írtam.
Mit ne mondjak nem kicsit tartottam ettől is, de valahol legbelül ha lehet ilyet mondani nemtudom miért biztos voltam, vagy talán csak reménykedtem, hogy ez jobb lesz mint Raine Miller - Meztelenül című könyve.

És ha netán valaki szintén küzd ilyen gondokkal akkor megnyugtatom, hogy legalábbis nekem ez elnyerte a tetszésem. Na de annyira ne szaladjunk előre.

Olvasható is fülszöveg, amiből ugye már látszik és sejthető milyen típusú karakterekről olvashattok legalábbis ami a férfi főszereplőt illeti.
Picit kitérve rá, Damien Starkra meg kell jegyezzem akárcsak az elődeinél a szintén hatalom és irányításmániás fickóknál itt is lett egy újabb kedvenc nevem. Na lehet például sőt biztos Christian vagy Gideon karaktere jobban bejön a neveiket imádom.
Eszméletlen jól kitalálták őket itt van ugye ugyanebben a témában nekünk Christian Grey, Gideon Cross, Ethan Blackstone és most már Damian Start is. Jómagam is írogatok és tudom, hogy sokszor voltam bajba pasi nevekkel de ilyen jól csengő neveket sose sikerült kitalálnom. Na jó, hagyjuk az én név mániámat és térjünk a lényegre.

Maga a történetről is sejthető, hogy hasonló mint az elődje/i. És ebben van is valami, ezzel nemhiszem, hogy nagy titkot lövök le vagy ilyesmi ha azt mondom van némi beütése a társaiból.

De kezdjük az elején. Szerencsére számomra már az első oldalak után jött a megnyugvás, hogy nem olyan reménytelenül rossz mint a Meztelenül volt. Már ennek örültem, sőt. A történet a főszereplő Nikki szemszögéből olvasható és meg kell mondjam nekem szimpi volt ahogy mesélt a csaj, közel sem volt olyan rossz mint az említett másik könyvben sőt. Már az elejétől bírtam őt. Nem egy olyan naiv, ártatlan kislányka hanem azért egy olyan csaj akit nem kell félteni és jó kis dumája van és nem mellesleg ahogy belepillanthattunk a munkájába is még okos is.

És ugye nem hiába habarodik bele a mi irányításmániás milliárdosunk.

Nekem Damien túlságosan is Christian Grey koppintás akart lenni,de végül közel sem lett egy Christian. Ugyanaz az irányítás és hatalom mániás aki megszokja, hogy mindent megkap és persze nem utolsó sorban veszettül jóképű és akiért minden nő odavan. Nekem ez már nem volt újdonság, egyszer olvashattunk egy ilyen férfiról ahol meg is szerettem, de itt így jóformán egy ugyanolyan, vagy ugyanolyannak tervezett pasi már nekem nem nagyon jött be.

Igaz nem tagadom Nikkivel helyesek voltak. Különösen tetszettek a kettejük pillanatai főleg a könyv elején amiben Igen amiben még nem volt szex. Ahogy húzták egymás agyát és eljátszottak a másikkal és nem az, hogy na akkor rögtön ugorjunk az ágyba, vagy éppen hol estek egymásnak.

Persze az ilyen részek sem hiányozhattak, de emellett kezdhettünk megismerni a szereplőket, és főleg a már említett múltjukat. Ami ezeket illeti Nikkiről többet tudhattunk meg, míg gondolom Damienről az elkövetkezendőkben hallunk majd többet.

Egy  némelyik mellék szereplő is nagyon szimpatikus volt, aztán majd kiderül kiről hallunk még, mit tartogat számunkra az írónő. Biztos lesz még, hiszen ezt inkább amolyan bevezetőnek mondanám, és szerintem az igazi főleg ami a bonyodalmakat illeti azt a következő két részre tartogatja majd az írónő.

Minden esetre összességében tetszett,és szerencsére olyasmi lett mint amilyenre számítottam és utólag is bocsánat ha sokat hasonlítottam a korábbi ilyen könyvekhez de az azóta megjelent ilyen típusú könyveket szerintem akaratlanul is ehhez hasonlítjuk. Nálam az említett két ilyen első sorozat a favorit, de azért örülök, hogy ebben nem csalódtam (annyit).

Akadtak persze dolgok amik a hasonlóság miatt nálam picit lehúzzák az értékelést, de mégsem annyira mint a korábban olvasott ilyen könyvnél. Nem volt rossz, főleg mert szerencsére akadnak jó pontos részek is amik tetszettek és javítanak nálam az összképen úgymond.

Azért a hasonlóságok ellenére szerencsére akad mind a szereplők múltjában, magában a történetben is eltérés és a karakterekben is. Ami biztos, hogy a következő és a harmadik része is a polcomon lesz, és kíváncsian fogom várni,hogy alakul Nikki és Damien története.

Ami pedig a borított illeti nálam az kapja a maximum pontot nekem nagyon tetszik, és aki olvassa hamar meg is érti miért is ez a borító :)

Íme a teljes sorozat, és a következő két rész:


Utólag egy kis információ amiért köszönet az Athenaeum kiadónak : A sorozat következő részeinek megjelenésével kapcsolatban: Szeptember végére a 2. december elejére a 3. rész érkezik majd amit én nagyon kíváncsian várok :)



Értékelés:          
 

2 megjegyzés:

  1. Szia drágaság!

    Mondtam már, hogy nagyon tetszik az ötleted - eme blogot illetően - ??? Mármint,hogy nagyszerű ötletnek tartom, hogy leírod a véleményed az éppen adott és általad olvasott könyvről?

    Ha nem, akkor most mondom: Nagyon tetszik! ;)

    Ahogyan így olvastam röviden a történet tartalmát, és a véleményedet a könyvről, nos.. khm.. fel keltetted a kíváncsiságom. :)

    És valóban... tényleg van valami ezekben a pasik nevekben: Christian Grey, Gideon Cross, Ethan Blackstone és Damian Start - ban. Már magában a nevük csengésében van valami vonzás, és hát amikor azzal szembesülök, hogy nem csak a nevük tűnik vonzónak, ha nem maguk a karakterük/személyiségük. :)

    Igaz a női nevek nem mindegyiknél nyerték el eddig a tetszésemet, na meg a karakterük... de a véleményedben, ahogyan Nikkit leírtad, nos azt hiszem, hogy amikor esélyem lesz arra, hogy elolvashassam a könyvet, bírni fogom őt.

    Bevallom kissé, már kezd az idegeimre menni, az esetlen, szűziesen viselkedő női karakterek, az -e fajta történetekben... Megvallom, egyből egy öröm mosoly kúszott az arcomra, amikor azt írtad, hogy Nikkivel húzzák egymást agyát Damian-nal. ;)

    Köszi, hogy megosztottad eme könyvről is a véleményed velünk. ;)

    Puszillak <3

    Dóry

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy itt vagy/tok <3 és, hogy így akad olyan amire netán felfigyel valaki és szeretné elolvasni :)
      Remélem lesz rá alkalmad és akkor majd várom kíváncsian a te véleményed is :))

      És ami pasikat illeti igen,a neveiket imádom, noha maga a személyiségüket illetően nekem eddig Christian és Gideon a két nagy kedvenc :)

      Én is puszillak <3

      Törlés