2013. június 23.

Sylvain Reynard - Pokoli erény






Sylvain Reynard világhódító útjára indult bestsellere felejthetetlen történet egy férfi megváltásáról és egy fiatal nő szexuális ébredéséről.
Gabriel Emerson professzor nappal Danténak, éjszaka pedig a csábítás művészetének a specialistája. Mivel biztos benne, hogy már elnyerte a helyét a Pokol alsóbb bugyraiban, régen lemondott a megváltásról, s értelmetlennek találja, hogy megfossza magát az élet örömteli bűneitől. És hogy minden vágyát kielégítse, beveti közismerten jó megjelenését és kifinomult csáberejét. Ám amikor a hallgatói között feltűnik az okos, csinos és ártatlan Julia Mitchell, akinek fájdalmasan ismerős angyalszemei vannak, minden korábbi cinikus meggyőződése megkérdőjeleződik.
A lány titokzatos bája, visszahúzódó szépsége és veleszületett jósága a végletekig bosszantja a férfi öntelt énjét, ugyanakkor mérhetetlen vonzalmat is ébreszt benne. Pedig jól tudja, hogy számára Julia tiltott gyümölcs. A lány iránti vonzódása és kettejük rejtélyes kapcsolata azonban nemcsak a karrierjét veszélyezteti, hanem olyan útra tereli, ahol elkerülhetetlen a múlt és a jelen összecsapása.


 Már a címből is tudtam, elég volt arra ránézni, hogy rögtön felkerüljön a listámra. Eredetileg a Könyvhétre terveztem, de ott nem bukkantam rá így a minap itthon szereztem be.

A fülszövegből pedig végképp megbizonyosodhattam, hogy jó választás a könyv. És ami a végére miután elolvastam jött le, hogy talán nem is annyira erotikus mint inkább romantikus. Ugyanis molyon is ez a két címke volt rajta, sőt a tartalomból és talán egy picit a borító miatt is valami olyan stílusú könyvre számítottam mint a manapság felkapott erotikus könyvek. Na nem mondom, hogy csalódtam amiatt, hogy nem volt tele szexel. Sőt. Jó volt végre, hogy nem a könyv mind a mit tudom én hány oldala azzal volt tele. Persze az is akadt benne, de ebben inkább a szerelem és romantika érvényesült jobban. Na igaz nem hiányzott a lángolás, és tűz sem a két szereplő között, na meg a szereplők múltja és annak következményeik amik hatással vannak az életükre és a kapcsolatukra is. És ugye nem minden csak a szerelemről szól, az ugye csak így magában bonyodalmak és társaik nélkül unalmas is lenne így ebből sem hiányozhattak.

Mielőtt jönne még pár mondat a történetről magáról jöjjön a szereplőkről.

Gabriel, hát igen már az elején kapunk egy -  mint a legtöbb férfi főszereplőnél - jóképű és szexi pasit, aki, hogy is mondjam igencsak sötét lélek, nem éppen egy tipikus jó fiúnak mondanám. Ezt a tartalombeli jellemzéséből is gondolhatjuk. De szimpatikus volt már az elején, noha néha pofon tudtam volna csapni a keménysége miatt, ahogy a lánnyal bánt, de ugyanakkor na ez lehet, hogy hülyén hangzik a számból de be is jött ez a pasi így :D :)

A lány Julia is szimpatikus volt, bár néha már besokalltam a sok sírástól, de szerencsére akadt amikor végre egy talpra esett lánynak is láthattunk igaz ez kevesebbszer fordult elő. Igaz neki is megvannak a gondjai bajai amik miatt részben érthető. De azért voltak jó pillanatai és ezt leszámítva szimpatikus volt.

Ami a többi szereplőt illeti, Gabriel családja szimpatikus volt, főleg az testvére Rachel őt nagyon bírtam de aki elolvassa majd megtudja miért :)  Paul is szimpatikus volt, de persze egy kicsit nekem ő már túl nyálas volt szerintem, jobban bejött természetesen Gabriel karaktere. Igaz nem végig.
Itt visszatérve a történet elejére nekem jobban tetszett az a Gabriel, aki kemény és utasító volt valahogy jobban bejött mint az  aki a végére lett. Nekem már majdnem papucs lett a végén. Túl nagy változás volt ahhoz a Gabrielhez képest akit az elején ismerhettünk meg. Nem mondom, hogy olyan irányítás mániásnak és parancsolgatónak kellett volna lennie mint más történet karaktereinek, de ahhoz képest, hogy az elején milyen volt és a végére milyen lett romantika, szerelem ide vagy oda nekem túlságosan elpuhult. Bár valószínű a lány karaktere miatt lett ilyen, és viselkedett így vele, de na nekem jobban bejött volna ha marad belőle egy picit a történet elején megismert Gabrielből. Ha lehet ebből értetni valamit. Ettől függetlenül ezt a pasit még így is nagyon bírom :)

Ami vele kapcsolatban még tetszett, hogy megtudhattunk ezt azt múltjáról is amiben voltak meglepetések és amiből még inkább megérthettük a karakterét. Miért olyan amilyen. És a tetszett még a Dante szál noha nekem anno suliból nem is rémlett, hogy tanultunk volna róla de elég volt ezt a könyvet elolvasni, hogy mindent megértsünk.


Ami a történetet illeti még, tetszett a szál amit az író beleszőtt a kettejük közös múltját illetően.És ugye mint minden történetben megvannak a veszekedések és pl miután egy pár összejön ugye akkor se megy mindig minden simán. Ennél a résznél én hiányoltam egy kicsit több gubancot, bonyodalmat, de ki tudja majd talán a következő részben.

És egy plussz pont amit imádtam benne, a tiltott gyümölcs rész. Lehet, hiszen nem hiába születnek nálam is folyton ilyen írások :D Hiszen ők sem mutathatták ki, hogy együtt vannak, hiszen Gabriel a tanára, de ez csak még izgalmasabbá tette a dolgokat :)

Nagyon tetszett még, hogy nemcsak Julia szemszögéből olvashattuk a történetet hanem Gabrieléből is. Amiért még jobban szerettem. :)
 A borító is szuper lett szerintem, bár nekem az eredeti borítók is nagyon bejönnek.
És persze kíváncsian várom a a következő részt, és remélem itthon is mielőbb olvashatjuk.
                          
Az első két rész eredeti borítója
 

és a harmadik rész borítója


Összességében pár említett dologtól eltekintve nagyon tetszett, még így is, hogy egy olyan igencsak erotikus történetre számítottam és nem olyan lett ez újszerűen hatott és nagyon tetszett. Mindenképp jöhet majd a folytatás is, addig is ha egy kemény férfira vágytok, aki romantikus is, egy furcsán induló kapcsolattal a férfi és a nő között akkor ezt olvasnotok kell, hogy megtudjátok mi is sül ki ebből a keverékből.




Értékelés:          
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése