2014. november 22.

Kathryn Taylor A szerelem színei – Felszabadulva

A férfi gazdag és szexi.
Ő Európa legáhítottabb agglegénye.
És csakis őt akarja.

Grace fiatal és ártatlan. Igazából még sohasem dobogtatták meg a szívét a férfiak. Csipkerózsika-álmából azonban felébred, amikor egy londoni szakmai gyakorlat idején megismerkedik a karizmatikus Jonathan Huntingtonnal. Jonathan gazdag, hihetetlenül vonzó, ráadásul még nemesi származású is – ám egyáltalán nem az a mesebeli, fehér lovas királyfi. A férfi egyre mélyebbre vezeti Grace-t sajátos, sötét vágyakkal teli világába, a lány pedig egyre szédültebben kering szenvedélyének örvényében. Ám amikor Jonathan teljesíthetetlennek tűnő szerelmi zálogot követel tőle, a lány rájön, mennyire veszedelmesek a férfi iránt táplált érzései.




Ha netán ezt elolvassák a lányok tuti csak nevetnek majd, de már nekik is mondtam, hogy lehet csak az én ízlésem ilyen elcseszett. Ezzel nem is lepem akkor meg őket ha azt mondom, hogy nagyon is tetszett a könyv.

Szóval örülök, hogy akkor bóklásztunk a Könyvfesztiválon és megakadt a szemem a borítón.
Imádom ugyanis a lila színt, és ez a tollas verzió felkeltette a figyelmem. Bár legkevésbé sem egy ilyen erotikus regényre gondoltam volna a borító alapján, de aztán csak nem hagytam ott.

Nem vagyunk egyformák és biztos, hogy a már a rengeteg itthon is megjelent ilyesféle könyvtől sokan a falra másznak. És akad ugye tudjuk tényleg elég sok amik egytől egyik mitől csöpögnek és amik csak ugyanazt írják le talán némiképp varriállva mint amit a Szürkékben olvashattunk.
És, hogy az ilyenek között ritkán lehet már egy olyan találni olyat ami tényleg jó. Persze akad ami jó, de persze teljesen újat már nem igen tudjak mutatni.

Nem mondom erre sem, hogy annyira új lenne de nekem mégis tetszett.

A történet is a fülszöveg alapján akár az összes többi. Hiszen megismerhetjük a fiatal és tapasztalatlan Grace-t aki Londonba érkezik gyakorlatra. Egy hatalmas vállalathoz, amiből persze nem hiányozhat a hiper szuper szexi dögös főnök pasi sem.

Mégis szerintem tudott újat mutatni a történet. Főleg a pasi Jonathan karakterében. Nála is már a fülszövegből sejthető, hogy hasonlít az elődeihez. Szexi, dögös, szuper gazdag. Azért szereti is, hogy minden úgy történik ahogy ő akarja. Mert melyik ilyen pasi nem? Mind emellett azért mégis más volt mint a többiek.

Ami pedig kettejüket illeti tetszett ahogy jóó ideig kerülgették egymást. És, hogy főleg Jonathan volt ennek az oka. Közel sem egy olyan karaktert ismerhettünk meg a személyében mint a többiek. Christian, Gideon vagy akár sorolhatnám még. Noha a fülszövegből ez is jön le. És pont ez tette mind őt mind a történetet érdekessé.

Mint az olvasás is mutatja egy ültömben kiolvastam :D Tudjuk ugye, hogy ez említett pasik milyenek. Hát Jonathan nem. Grace karaktérére kitérve picit szimpatikus volt, akit meg lehet kedvelni. Viszont az eddigiekhez képest úgymond őket megcserélte az írónő és ez tetszett nagyon a történetben. Hogy a csaj volt az aki akarta a pasit – és persze ki ne akarna és zúgna bele rögtön egy ilyen pasiba? – és a srác volt az aki ugyan elég határozottan de kijelentette, hogy nem lehet. Na persze mint minden pasi Jonathan is beadta a derekát. Tetszett, hogy húzták egymás agyát. Ugyanakkor miután beindultak is a dolgok ő akkor is határozottan tudta és jelentette ki mit akar. Eleinte én is úgy voltam vele ahogy Grace, hogy előbb utóbb elkezdni beadni a derekát. De ha tudtam volna akkor mi lesz még ebből….

Furcsa, de ugyanakkor jó volt egy ilyen történetet olvasni.Hogy a pasi szájából nem azt a bizonyos mondatot halljuk mielőtt vagy miután megkapta a csajt. Aki elolvassa rájön melyik mondatra is gondolok. Hanem pont az ellenkezőjét.

Ő tényleg olyan mint manapság a mostani pasik. Mert valljuk be egy Christian Grey féle pasi nem létezik. Aki ennyire birtokol és szeret egy nőt és aki akár ennyi mindent megtenne egy nőért mint például Gideon.Őket tényleg csak a fantázia alkotta. Ez a pasi Jonathan pedig egy tipikus olyan pasi mint akikbe mi is belefuthatunk az utcán.

Ő határozottan kijelenti, hogy mit akar és ennyi. Semmi többet. És persze itt a lány aki fülig beleesik a dögös és szexi pasiba. Ez ugye nem maradhat el. És a nehézségek amikkel a lánynak szembe kell nézni. A dolgok amiket át kell értékelnie, hogy ez az egész megéri e neki?

Mégis érdekes és jó a kettejük harcáról mind egymással mind önmagukkal olvasni.

Nekem tetszett a történet, és mint mondtam főleg Jonathan karaktere miatt. Igencsak érdekessé tette, hogy a sok szex mellett nem kaptunk a szokásos előbb utóbb bekövetkező romantikát, rózsaszín felhőket és ilyesmit. Sőt. Inkább a fülszövegben beígért sötétséget.

Ami a szereplőket illeti inkább Jonathan volt az akinek az életéről múltjáról többet megtudhattunk, de sejthető is volt, hogy az övé érdekesebb lehet mint Grace élete.

Ki is derült persze a végére amire már nem egyszer tett az író nő utalást a történetben és ami tényleg próbára tette kettejüket. És persze ez az író nő is lehetne a függő végek királynője. Így persze kíváncsian várom a folytatást.

Mint ahogy írtam nekem nagyon tetszett, és szerintem a Fifty és Crossfire óta amiket én imádok – hát nem vagyunk egyformák – talán ez az első ami tényleg jó meg lett írva, a történet jól is lett fordítva, tetszettek a szereplők és tényleg olyan történet amit akár most újraolvasnék.

Ami még a szereplőket illeti Grace és Jonathan mellett nagyon megkedveltem Anniet, valamit Jon barátját Alexandert és a Jon húgát Sarah-t.

Visszatérve még egy picit a végére ami a történet utolsó 2-3 oldalát illeti, bármit megadnék, hogy Jonathan szemszögéből is elolvashassam. A történet végig Grace szemszöge, és így a pasi fejébe nem látunk bele. Pedig nagyon szívesen megnézném, hogy mi járt ekkor a fejében és miért lépett mégis így ahogy. És alig várom a folytatást. Hogy vajon, ebből a pasiból akit megismertünk, aki ennyire nem enged közel magához senkit, képes lesz e valaha is megmutatni az igazi színeit. Vagy egyáltalán van e neki ilyen?

Ahogy pedig magát a könyvet nézegette és a kiadót akit eddig nem ismertem, de ezen most változtatunk, remélem a folytatás is megjelenik itthon. És minél hamarabb :)



Értékelés:          
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése