2014. november 22.

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát.
Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.
Rafi félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét.
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen.


 Hát várható volt, hogy mivel angyalok vannak a főszerepben kedvenc lett a könyv. Habár nekem ha egy tökéletes angyalos sztorit kell mondani rögtön Nalini Angyalai és világa jut eszembe ugyanis nekem ha angyalokról van szó ő viszi a prímet és vele együtt a kedvenc angyalom Raphael.


De ezt a történetet elolvasva egy újabb nagy kedvenc angyalos történet csatlakozott a már említetthez. Noha a két történet jobban nem is térhetne egy egymástól. De nem is baj ez, hiszen mi izgalmas lett volna benne ha hasonlít a két történet?

Ez a világ amit írónő felépített, a történet a szereplők egyszerűen fantasztikus. Ezek az angyalok ahogy közel sem jók, békésen és miegymás. Köztük is vérre menő csaták folynak és mire a történet végére érsz még akkor sem tudod igazán ki mit miért csinál, vagy mi miért történik. és ez így is izgalmas hiszen csak még inkább várod a következő részt.

Különösen szimpatikus lett a főszereplő Penryn, aki hát mit ne mondjak igencsak belevaló csaj. A mellé szegődő Rafiról már ne is beszéljük aki nem más mint a nagy Raphael Arkangyal.

Hihetetlen dolgokon mennek keresztül egy olyan új világban ahol jóformán minden teljesen más mint amit most ismerünk. Ebben a világban kell szembenézzek a rájuk váró problémákkal és veszélyekkel. Hiszen Penrynnek meg kell menteni az angyalok által elrabolt húgát, Rafinak pedig visszaszerezni többek között a szárnyait.


Hihetetlen dolgokon mennem át együtt, és imádtam a közös pillanataikat. Ami viszont kettejüket és a kapcsolatukat illeti egyenlőre ne sok mindenre számítsunk, bár ezért akad egy két pillanat de abszolút kor határos. Mégis ez a pillanat pont így tökéletes ahogy van, és remélhetőleg alakulnak még a dolgok. Hiszen mindketten teljesen más világból is származnak de most mégis összehozta őket a sors, és remélem az elkövetkezendőkben erre a részre is valami jó kis megoldást talál ki az író.

Ahogy elolvastam a fülszöveget egy teljesen más világot, és történetet olvashattam mint amit ez alapján képzelhettem volna. Mit ne mondjak sokkal brutálisabbat.

Hihetetlen volt az angyalok egy így felépített világáról olvasni. Főleg ami a történet végét illeti. Ez viszont nem éppen gyerekeknek való. Még nekem is volt mit emészteni, főleg, hogy nálam az olvasás olyan mintha közben egy filmet látnék az általam olvasott történetből. Ami olvasok az szinte egy filmként pereg le előttem elképzelve minden amit író elénk tesz. És ez a film hát nem éppen egy rózsaszín álom.
Mégis egy fantasztikusan kitalált és leírt történet. Egy teljesen más világról, kegyetlenségről, harcokról, nem kevés vérrel az angyalok részéről, ugyanakkor emberekről akik a családjukért küzdenek. Ahogy Penryn is tette, és aki a végére nem csak a családjáért harcolt hanem valaki másért is.

Egyszerűen imádtam. Csak azt remélem, hogy mielőtt kapunk folytatást, amiben megtudhatjuk, hogy alakul végül Rafi sorsa azok után ami vele történt, és persze, hogy kettejük sorsa miként alakul.

Ugyanis a történetnek közel sincs vége. Szóval folytatást nagyon hamar. Aki csak egy kicsit is imádja az angyalokat annak kötelező. De azoknak akik netán még nem szeretik, vagy nem olvastak még róluk mert ezután már biztos, hogy fognak.

Ami engem illet csak még jobban imádom őket. És még inkább az angyalszárnyas tetoválást a csuklómon közepén egy R betűvel amit egy Raphael nevű angyal ihletett anno. És ami immár két Raphael iránti imádatra emlékeztet :))








Ami pedig a folytatást illeti már van egy kis infó róla: A történet  World After - Túlélők címet viseli. Itt olvashattok is róla: KATT 

Ide sem hiányozhat néhány idézet :) 
– Sosem viccelnék a harcos félisteni mivoltommal.
– Te. Jó. Ég. – Lehalkítom a hangom, elfelejtettem suttogni. – Te nem vagy más, csupán egy beképzelt madár. Oké, van rajtad némi izom. Ennyit elismerek. De tudod, a madár az csak egy, az evolúció során kissé megváltozott gyík. Hát ez vagy te."


" – Elárulom Neked, én ilyen tökéletes vagyok már az idők kezdete óta. – Olyan közel áll hozzám, hogy a lehelete a fülemet simogatja.
     – Ó, kérlek! Akkora az arcod, hogy alig férsz el az erdőben. Mindjárt beszorul a fejed két fa közé, és nekem kell majd megmentenem téged."



 


Értékelés:          
 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése