2014. december 27.

Lakatos Levente - Aktus

A tragédia, amelyről egyikük sem tehet, mégis az árnyékában kell élniük. A kegyetlen igazság, amely mindkettejüket egyszerre roppanthatja össze. És a visszavonhatatlan ígéret, amely garantálja, hogy találkozásukkor fényderül a titokra.
Anna, a húszas évei elején járó táncterapeuta életcélja, hogy segítsen sebzett lelkű embertársain. Lélektánc névre keresztelt kurzusának ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ám a jóhiszeműségével visszaélnek. Egy este titokzatos fiatal férfi érkezik a foglalkozásra, megjelenése fenekestül felforgatja Anna nyugodt életét. Pedig ekkor még nem is sejti, hogy Richárd súlyos titka az ő múltját, jelenét és jövőjét is alapjaiban írja át. Szenvedélyes kapcsolatuk időzített bomba, amely azonban nem csak egyszer robban…

Laura, a rendőrség kötelékéből frissen kilépett, harmincas évei elején járó gyilkossági nyomozó önmagát és a boldogságot keresi. Felfedezőútján, amelyet a karizmatikus kriminálpszichológus, dr. Lengyel Dávid személye keresztez, egy több évtizedre visszanyúló gyilkossági üggyel szembesül. Laura ismét kénytelen különbséget tenni vélt és valódi vágyai között. Főleg az után, hogy végre találkozik a számára tökéletes férfival…
A dr. Lengyel-sorozat harmadik kötete birtoklási vágyról, bűnről és megbocsátásról szól – szigorúan 18 év feletti olvasóknak.



Mivel a Bomlást imádtam Levitől tudtam, hogy ez a regénye sem fogja alább adni, és nem is tévedtem.
Én annyira sem részletekben semmi amolyan előrejelzésbe nem kukkantottam vele a fülszöveget leszámítva, meg akartam várni magát a regényt. Ezért egy kicsit meglepett amikor kinyitottam az amúgy sem kicsi Ulpiusos borítékot a karácsonyi könyvekkel és utoljára az Aktus bújt ki belőle a nem éppen kis méretével. Hát meglepett a könyv vastagsága de örültem és neki és nagyon tetszett ismét a borító is meg összességében a könyv.

És végre a karácsony is eljött ugyanis a hossza miatt ezt erre az időszakra a nyugiba szántam, hogy majd akkor nekiesek és így is történet.

Elkezdve a történetet, ahogy felbukkantam az ismerős és már kedvelt szereplők csak úgy falni kezdtem az oldalakat.

Akárcsak anno a  Bomlásnál itt is örültem, hogy több szálon is fut a történet, igaz végül jóformán ugyanoda lyukadunk ki, de annyira ne szaladjunk előre. Több szál, ezáltal még több szereplőt is ismerhettünk meg.

Különösen ezért is szerettem annyira anno a Bomlást és most az Aktust is. Levente írásaiban nem csak egy nőt és egy férfit kapunk egy nekik kitalált történetben jó esetben még hozzá egy két szereplővel mint a legtöbb könyvben. Nála mindig minden több szálon fut, jó sok kedvelhető és ugyanakkor nem annyira szerethető karakterrel is, de ez így van jól.

Ahogy kinyitottam végre megismerhettük a már nagyon sokat emlegetett Anna és Anton párosát, ugyanakkor a másik nagy már ismert kedvenc páros Laura és Dr. Lengyel Dávid is előkerültek.És ahogy elkezdtem olvasni el is indult az ár ami csak sodort magával, és ezáltal elkapott az a dolog, hogy " na csak még egy oldal, és na még egy" és képtelen voltam letenni.

Olvasva az egész egy filmként pergett le előttem, és imádtam. Megismerni Annát és Antont valamint a hozzájuk csatlakozó Richárdot. A remekül kialakított karaktereiket, az életüket amit Levente remekül csűrt csavart, hogy egy ilyen összetett és remek sztorit kapjunk, amiben végül kiderül, hogy jóformán minden szál kapcsolódik mindenhez.

Ezeknek a bizonyos szálaknak a kigubancolásában persze a segítségünkre volt Laura, és az időközben elveszett de végre felbukkant Dr. Lengyel Dávid. Az ő párosukhoz pedig csatlakozott Róbert.

Egyszerűen imádtam a regényt. Az egész ahogy Levente kitalált mindent, ahogy megalkotta az új szereplőket, és ahogy formálta az eddig ismerteket. Közben pedig nem mindennapi szálat szőtt bele a gésákkal, a sérült lelkű emberekkel, a szektákkal és még megannyi dologgal amitől a regény a thriller besorolást is kapta.

Visszatérve egy kicsit a szereplőkre így, hogy itt voltak ezek a párosok ahogy előzőben is nagy kedvenceim voltak ismét tarolt nálam Laura+Dávid+Róbert hármasa.

Annáék is szimpatikusok voltak persze, mindvégig érdekelt, és tippelgettem, hogyan is alakul az ő sorsuk mégis én bátran kijelentem, hogy majd megvesztem, hogy végre Laura szemszögeihez érjek és róla és a srácokról olvashassak valamint erről a "gésa" ügyről amit felgöngyölíteni készültek.

A Laura + Dávid páros nekem az előzőben is nagy kedvenc volt, akárcsak itt. Noha az ő részüket is érdekesen alakította Levente helyére téve a dolgokat. Ehhez csak gratula neki nekem ez a része és vége tetszett nagyon :) noha azért ha most a közelben lennél Levi szerintem nem tudnál lelőni annyi kérdésem lenne.

Ami pedig összességében illeti, hihetetlent alkotott ismét, hogy így összetudtam kuszálni a szálakat, az embereket benne, hogy végül amiről eleinte azt gondoltad, hogy semmi köze az egyikhez végül mégis minden összefügg.

Igaz az elején a frászt is hozta rám ismét azzal a bizonyos első fejezettel amiből sejthető már egy picit mit kaphatunk a végén. Én megmondom őszintén ez miatt féltem az Anna+Anton párostól, hogy ez a bizonyos első milyen hatással lesz végül rájuk. De nem csalódtam ismét és Levente mindent remekül megoldott. És végül szerencsére leesett a nagy kő nálam annál a bizonyos színpadi jelenetnél, ugyanis engem meglepett szerencsére mert én nem arra a bizonyos valakire tippeltem és emiatt végig izgultam, hogy egek mi lesz majd ha eljutok ahhoz a részhez amibe már az elején egy picit belekukkanthattunk. . De örülök, hogy ismét megtudott lepni.  Visszatérve viszont arra a kérdés áradatra bennem a végét illetően maradt még kérdés, de ezt akkor egyenlőre a fantáziámra bízom ha csak lehet ezt majd még fokozni egy újabb remek regénnyel? :)

Igaz lezártnak is tekinthető a vége után én tudtam volna még egy kicsit olvasni a kedvenc hármasomról D: na jó ezek után belőlük nem elég :)
Egyszóval nagyon szerettem Antonékat is, de nagy szerelem Dávid <3 őt csak imádni lehet, igaz most akadt mellé Róbert személyében még egy valakit akit nagyon megszerettem.

Egyszóval, vagyis többel :D

Minden megvan benne amivel az Aktus cím alatti két szó jelent. Erotika, szerelem, jó sok nyomozás, titkok, bűntények sokasága, ugyanakkor nem hiányzott a humor, csipkelődés és mindezeket egybegyúrva a  remekül megalkotott karakterekkel akiket szerethettünk és kevésbé is bírhattunk egy zseniális történet kapunk a kezünkbe az Aktusban :)

Szóval ismét gratula Levinek és köszönjük ezt az élményt. A továbbikhoz pedig sok sikert, és persze sok ilyen jó ötletet és ihletet. És remélem, hogy valamikor ha fent járok akár az egyik könyves bulin remélem "ismét" elcsíphetlek egy dedikálásra :)

Egy kis végszó :D


Egy ilyet kellett volna kirakjak magam mellé, jól jött volna a könyv mellé találó is lett volna:D











 



Értékelés:          
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése