2015. január 19.

Jus Accardo Toxic – Mérgezés



 Mikor a Sumrun éjszakáján egy Hatos megmenti Kale életét, figyelmezteti, hogy ennek következményei lesznek. Egy csere. Valamit adniuk kell a fiú visszanyert életéért cserébe. De Dez nem is sejtette, hogy épp azt az egy dolgot veszíti majd el, amiért bármit megadna… És nem elég, hogy Dez elveszíti Kale érintése elleni immunitását, az a Hatos, aki segít megtanítani Kale-nek, hogyan tudja irányítani a képességét, az első pillanattól kezdve odavan a srácért. Jöhet még ennél is rosszabb? Igen, Jade meg tudja érinteni Kale-t. De most a csábító Dez legkisebb problémája.








Az előző rész vége után folytatódik Kale és Dez nem mindennapi története. A kalandjaik sem éppen mindennapiak legalábbis amíg Dez is jelen van. Éppen egy aktuális mások számára talán őrültség közepette vannak ugyanis egy darut másznak meg éppen mikor bekövetkezik amit az előző rész végén sejthettük, hogy előbb utóbb meg fog történni.

Én legalábbis reméltem, hogy egy kicsit még várat magára a dolog, de hát nem így történt. Minden szép és jó, a szerelmesek még mindig odáig vannak egymásért  Dez az adrenalinért, mikor éppen egy romantikus pillanatukban csap be a mennykő.

Az előző részben ugyanis a majdnem életét vesztett Kale és Dez is tudták, hogy valamikor majd ennek meg kell fizetniük az árát. És ebben a pillanatban be is következett miközben éppen a fellegekben voltak egymásba gabalyodva. Az eddig egyetlen ember Dez aki képes volt megérinteni Kale-t - akinek egyébként halálos az érintése - immár elvesztette az immunitását Kale érintésére.

Ami kettejük számára pokoli nagy csapás. A két szerelmes aki odáig van egymásért immár nem érintheti egymást, maximum Dez számára pokoli kínok árán. Úgy tűnik a sors nem sokáig hagyott békét kettejüknek.

A fülszöveg alapján kíváncsi voltam mi sül ki ebből, főleg, hogy anno Lupi barátnőm már mesélt ezt azt az elkövetkezendőkről.

Dez számára azonban nem csupán ezt a csapást szánta a sors. Ugyanis nem elég, hogy már nemtudja Kale-t megérinteni még az útjába sodort az élet egy gyönyörű lányt aki képes arra amire immár ő nem és megtudja érinteni Kale-t.

Sejthető volt már a fülszövegből is, hogy ez a rész más lesz mint az első. Abban megismerhettük a szereplőket, részben vagy teljesen a hátterüket és az jóformán a Denazenről szólt és mindarról amit ez a létesítmény, szervezet jelent a szereplőinknek.

Hiszen az innen megszökött Kale immár fogjuk rá, hogy végre egy kis nyugalomban élhetett a Menedékben a szerelmével. De ahogy mondják minden csoda egy napig tart, és az övéké véget ért. Ezzel, hogy immár nemtudják megérinteni egymást és így, hogy felbukkant Jade aki igenis képes az érintésre ráadásul már az első pillanattól le nem lehet vakarni őt Kale-ről csőstül jött a gubanc az életükbe.

Így míg az első az említett Dez és Kale kapcsolatának kezdetéről, alakulásáról és a Denazenről szólt ez a második rész pedig a kettejük további immár érintés nélküli életéről és a közéjük furakodni próbáló Jaderől. A tökéletes és gyönyörű külsejű Jade aki képes Kalet megérinteni és nem utolsó sorban minden percét a fiúval tölti igencsak nehéz próbák elé állítja Dez érzelmeit és a páros kapcsolatát is. Emellett Deznek még egy másik érintésből fakadó problémával is szembe kell néznie. És persze az ördögi apja és annak emberei sem hiányozhatnak az életéből.

Mégis mindennek ellenére szerintem az első rész sokkal izgalmasabb volt. Ebben inkább az érzelmeké és a kapcsolatoké volt a főszerep. Kale és Dez kapcsolata amihez hozzájött Jade valamint még a minden színen lévő Alex. Na ha ezeket összekeverjük azért kaptunk izgalmakat.

Dez ugyanis maradt ugyanaz a fasza, kemény csaj aki nem fél beszólni senkinek és ha szól is akkor igencsak ütősre sikerül. Ezt még mindig nagyon bírtam benne. Mégis lehet jobban járt volna ha egy két dolgot másképp csinált, megfontoltabb lett volna akkor talán nem így alakulnak a dolgai. De végül is akkor hol marad az izgalom?
Kale-t még mindig imádjuk, ahogy mindig köntörfalazás nélkül kimondja a gondolatait.Ezt a srácot a karakterét csak szeretni lehet egy ilyen külsőbe bujtatva meg pláne.  Ami őt illeti így, hogy Deznek kijutott egy ellenfél Jade személyében akkor Kale-nek ott volt Alex. Na a kettejük jeleneteit szó és tett legességig fajuló párbajait nagyon bírtam.

Ugyanez vonatkozik Dezre és Jadre is.

Azért ezzel talán nem vagyok egyedül, de Jadet már az első pillanattól utáltam. Nem volt elég ez az érintés hiánya dolog de még ezt a ribit is el kellett viselnünk és Deznek is. Hát nem csak neki akadtak gondjai ezzel. Szabályosan anyám.... ennyire ellenszenves és utálatos karakterrel még nem találkoztam. Legszívesebben átlőttem volna egy másik univerzumba, de Dez dinamitos ötlete is tetszett. Huuu hát elmondhatatlanul irritált. Nem tetszett, hogy már jóformán állandóan azt olvashattunk, hogy Ő van Kale mellett.




 Azt hiszem ez a kép igencsak találó :) ------>






Igaz azért jutott romantikus és kettesben töltött pillanat a Kale Dez párosnak is de szinte alig.Amik mégis kijutottak neki nagyon édesek voltak, imádtam őket.  Ez a nő, az érintés hiánya és nem egy dolog távolította őket el egymástól. És összességében nem igazán tetszett az amerre haladt a történet. Hiszen túl egyszerű lett volna ha semmi nem történik a szerelmi gondokat és hasonlókat leszámítva. Ami a Denazent és Dez apját illeti ismét nem számíthattunk tőlük semmi jóra. És ahogy alakultak a dolgok nem mondhatom el, hogy annyira meglepett volna a történet vége. Sajnos várható volt.

Volt egy két pillanat amikor egy két nyakat én is kitekertem volna, de ami Dez másik gondját illeti az író nő szerencsére meglepett ahogy megoldotta. Legalább egy pozitív dolog történt vele.  Akadt azonban a történetben egy két meglepetés számomra, legalábbis egy karakterrel biztos. Az tuti, hogy író nő remekül alakítja a dolgokat. Egy ilyen gyilkos vég után pedig a körmünket rágjuk legalábbis én a folytatásért.

Összességében ismét imádtam a történetet, leszámítva egy egy utálatos és pokolian bosszantó karaktert kivéve. Nem hiányozhatott meglepetés, adrenalin, ebből fakadó bonyodalom, szerelem, verekedés, jó nagy adag féltékenység, Denazen és még más is amik ismét remekké tették a történetet. Kíváncsian várom (NAGYON), hogy ezek után hogyan alakul majd a folytatás :) Addig is Kale-t nagyon szeressük de csak mértékkel (oké Lupi? :)


Addig is az eddig itthon megjelent részek :) Igaz a középső az én könyvtáramból még sajnos hiányzik, de azt hiszem holnap első dolgom lesz beszerezni :) hmmm már csak a borító miatt is.








A harmadik rész ha minden igaz :) már a borítóját is imádom, ami remélem itthon is marad majd a tartalmat pedig még inkább várom.




Értékelés:          
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése