2015. január 23.

Kresley Cole Poison Princess – Méreghercegnő (Az Arkánum Krónikák 1.)


 A tizenhat éves Evangeline „Evie” Greene irigylésre méltó életet él – mígnem rémisztő hallucinációi támadnak. Amikor egy apokaliptikus esemény megtizedeli louisianai szülővárosának lakosságát, megölve mindenkit, akit szeret, Evie rájön, hogy a hallucinációk voltaképpen a jövőre vonatkozó látomások voltak – amelyek továbbra sem szűntek meg. Az életéért küzdő és válaszok után kutató lány kénytelen segítséget kérni a lápvidék rossz oldalán élő osztálytársától, Jack Deveaux-tól. De egyedül egyikre sem képes.
A meglehetősen hosszú bűnlajstrommal rendelkező Jack, a maga komisz vigyorával és kirívó viselkedésével, nem olyan fiú, akivel Evie barátkozni szokott. Bár egyszer már gúnyt űzött Evie-ból és mindabból, amit képvisel, Jack most mégis vállalja, hogy megvédi a lányt. Evie tudja, hogy nem bízhat feltétel nélkül a fiúban, de vajon képes lesz neki ellenállni, ha egyszer letörli a képéről azt a komisz vigyort?
Kiben bízhat Evie?




A fülszöveg és azután, hogy elkezdtem olvasni, nekem rögtön egy másik hasonló történet ugrott be mégpedig a Hamvak ami nekem nem igazán tetszett ellentétben ezzel mert ez nagyon bejött.

Olvastam már az író nőtől de koránt sem ilyen műfajú könyvet és mit ne mondjak ebben is tudott alkotni, nem is akármilyent.

Már a címbe és a borítóba beleszerettem és a fülszöveg is felkeltette az érdeklődésem.

Tetszett ahogy elkezdtem a történetet mégpedig, hogy nem rögtön azzal a bizonyos "Villanással" indítottunk hanem még a rendes számunkra is normális világban ismerhettük meg a főhősnőt Evie-t. Aki ugyanolyan fiatal mint a többiek, suliba jár, ott vannak a barátai, a pasija. Mégis teljesen más mint mások. Az író nő érdekes képességekkel ruházta fel őt. Furcsa és rémisztő hallucináció vannak már a Villanás előtt utána pedig minden a világot is leszámítva a feje tetejére áll.

A Villanás előtt azonban még megismerhetjük Evie-vel együtt a dögös cajun srácot Jackson Deveroux-ot. Érdekesen indul a kettejük kapcsolata mégis a körülmények hatására az apokalipszis után ismét egymásba akadnak mikor már alig maradt a földön úgymond normális ember.

Ezek után, hogy úgy tűnik csak ketten maradtak egymásnak együtt indulnak neki a kalandnak, hogy Evie kiderítse mi is történik vele, hova vezetnek a hallucinációi és ez az egész ami úgy tűnik vár rá.

Az író nő remekül megalkotta mind az ő mind Jack karakterét. Mindkettőjüket nagyon bírtam. Evie-t akinek nem mindennapi képességei vannak és ilyen téren még nagyon az elején jár, hogy kiismerje, hogy mire is képes. Mind emellett nem könnyű dolgokon mennek át az útjuk során ezt is remekül kigondolta az író nő. Hiszen unalmas is lenne ha nem akadna mindig valami gubanc az útjukba.  Bírtam a karakterét nagyon, és kíváncsi leszek, hogyan alakul majd tovább. Hiszen a végére így is szerintem egy teljesen más Evie-t kaptunk mint az elején igaz nem véletlenül mert mindennek megvan az oka. Szép lassan minden amit látott valóra válni látszik, és, hogy minden értelmet nyerjen.

Azonban végig mellette volt az a bizonyos cajun srác Jackson és valljuk be mi is örülnénk ha egyedül maradnánk a világban és egy ilyen segítőnk akadna. Ennyi rossz és minden közepette legalább Jack kijutott Evienek aki mellette van, segíti és megvédi őt. A pár akik nem éppen voltak eleinte odáig egymásért, egy érdekesen induló kapcsolat mégis ezen eseményeknek köszönhetően figyelemmel követhetjük, hogy az ő kapcsolatuk is miként fejlődik ezen körülmények között.

Persze erre is kapunk utaló részeket a történetben, hogy alakul az a bizonyos románc, de még nagyon az elején jár a dolog, igaz akad egy két szenvedélyes, izzó pillanat és esély kettejükre de még ez a része a dolognak alakulóban van pláne ebben a világban és így, hogy az író nő sem könnyíti meg a dolgokat.

Visszatérve a páros kapcsolatára már ahogy mégis alakulna a dolog, minden mellé ami egyébként is kijut Evie-nek az író nő még mindig nem könnyítette meg a helyzetét hiszen egy másik lány személyében egy újabb gondot küldött a nyakába. Selena személyében. Az ő megjelenése még inkább hatással volt Jack és Eve kapcsolatára, mégis egyenlőre nem igen jutottak dűlőre és persze az sem utolsó, hogy Selena sem egy szimpla lány. Mindennek köze van mindenhez. Csak, hogy ne legyen egyszerű a dolog.  Mind emellett azt is elérte az író nő legalábbis nálam, hogy ismét legyen egy olyan regény a nemrég olvasott Toxic után, hogy egy újabb "Utálatos karaktert" ismerhessek meg Selena személyében.

Mindennek a keveréke Evie nyakába és ha nem lenne elég olyan véget is kaptunk aminek hatására csak arra tudsz gondolni, hogy mikor jön a folytatás.

Mindez egy nem mindennapi történetben, remekül megálmodott és létrehozott karakterekkel, hiszen kedvelhetjük Evie-t, Jackonért odáig vagyunk pláne mikor cajun nyelven suttog Evie fülébe :). Ebben a remekül kitalált világban ami eleinte ugyanúgy indul ahogy mi is ismerjük majd jön az apokalipszis és minden megváltozik. Mindennek megvan az oka és a végével csak elkezdődött ez az egész és alig várom, hogy megtudjuk, hogy alakul ez a történet és a Méreghercegnő sorsa.

Nagyon szerettem és alig várom a folytatást :)

Csak ajánlani tudom, és lehet másokat is már csak a borító is megfog ahogy engem is. Egy picit a végén leragadva ennél szerintem Evie nagyon is találó a borítón, noha nekem a leírás és az elképzelésem alapján a srác annyira nem jön be, de lehet, hogy majd jobban megnézem még magamnak. Minden esetre imádjuk Jackson Deveoux-ot :)  szóval ha egy nem mindennapi történetre vágysz, egy teljesen más világra, remekül kitalált karakterekkel, félelmetes hallucinációkkal és történésekkel akkor a Méreghercegnőt olvasnod kell :)


Legvégül egy kis Jackson Deveroux:





" – Nem szeretnél inkább Gastonnal dolgozni?
– Kérdeztem valamit. Miért akarsz lecserélni?
– Hát jó. Azért, mert amikor hétfőn elhajtottál mellettünk, úgy bámultál meg, mint egy regisztrált szexuális bűnöző.
– Egy szöszi felhúzza a szoknyáját, és odahajol hozzám. Még szép, hogy megbámulom."










Értékelés:          
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése