2016. február 6.

Anna Todd After Ever Happy – Miután boldogok leszünk

Tessa és Hardin kapcsolata eddig minden nehézséggel dacolt, de vajon boldogan élnek majd, amíg meg nem halnak?

Miután boldogok leszünk,
az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.


Tessát és Hardint már elég meglepetés érte. A köztük lévő kötelék erősebb, mint valaha, de az újabb és újabb kihívások alapjaiban rengetik meg a kapcsolatukat, és Hardin áthatolhatatlannak hitt páncélján is rést ütnek. Miközben mindkettejük családjáról megdöbbentő titkok kerülnek napvilágra, egyértelművé válik, hogy nem is különböznek annyira egymástól. Tessa már nem az a kedves, egyszerű, jó kislány, mint amikor megismerte Hardint, és Hardin sem ugyanaz a szívtelen, mogorva fiú, akibe Tessa beleszeretett. Tessa már megérti a Hardinban kavargó sötét érzelmeket, és tudja, hogy csak ő csillapíthatja le, amikor ezek a démonok a felszínre törnek. Hardinnak szüksége van rá. De minél több részlet derül ki Hardin múltjából, ő annál zárkózottabb lesz, el akarja magától taszítani Tessát, és mindenkit, aki közel áll hozzá. Eljön az az idő, amikor Tessa már nem biztos abban, hogy önmaga feláldozása nélkül meg tudja menteni Hardint. Megéri-e a szerelem, hogy feladja érte a saját egyéniségét? Nem akar meghátrálni, de igazából kiért harcol? Hardinért vagy saját magáért?


Ahogy ennek a sorozat értékeléseit olvastam és azok után aki ezt elolvassa lehet, hogy őrültnek fog gondolni. Igencsak megoszlanak a vélemények a sorozatról. Vagyis inkább több a rossz vélemény róla mint a jó. Egyes részek miatt ez érthető is de összességében akármekkora gáz ahogy a barátnőm megjósolta nekem tetszett a sorozat. Főleg ez az utolsó rész. Azt hiszem talán ez a rész sikerült a legjobbra.

Na nem ami magát a történéseket illeti. Azzal az író nő ismét nem hazudtolta meg önmagát. Ismét kaptunk rengetek szenvedést, fájdalmat, veszekedést és hasonlókat. Aki olvasta az eddigi részeket nem lehet újdonság.

Az előző rész egy igen érdekes titok lehullásával ért véget. Kiderült ugyanis egy titok Hardin életével kapcsolatban. Ezzel indít, folytatódik a történet. Ahol abbamaradt helyileg London. Ahová a pár együtt utazott a srác anyjának esküvőjére. Hát igen gázra sikeredett az út. Ezzel a bizonyos titokkal is minden csak rosszra fordult. Nemcsak Hardin életében hanem a fiatalok kapcsolatát illetően is. Hardin még mindig ugyanolyan véleménnyel volt saját magáról is és arról is, hogy ő túl jó Tessának. És az utuk végére sikeresen ismét el is barmolta a dolgokat. Ekkor tényleg úgy tűnt örökre. Tessa ismét miatta sír. Már milliomodjára mióta megismerték egymást. Az ilyen pillanatokban utáltam a pasit. Külsőre az a tipikus dögös rossz fiú akiért persze odavannak a csajok (én is) de bizton állíthatom, hogy még egy "rossz fiú" sem sikeredett ennyire rosszra mint Hardin Scott. Ennyi szemétség amit az író nő kitalált a karakteréhez tényleg a világon nincs. Most nem hazudtolta meg magát.

Aki olvasta amiket korábban írtam tudta, hogy én is jobban szerettem, mindig is jobban ment a drámás részek írása, kitalálása mint a love story része. Szóval részben tetszettek, hogy ezek is akadtak benne na de ennyi? Komolyan nem tudom honnan jött ez a sok minden. Tényleg ha összességében nézzük ezerszer több volt végig a sorozatban az ilyen pillanat mint amikor nyugodtság volt Tessa és Hardin között.

Ezek miatt a pillanatok miatt utáltam sokszor a hapsit. Ha tényleg szereti a lány akkor, hogy képes ezeket megtenni vele? Tényleg jó úton haladt, hogy tönkretegye ezt a lányt és persze magát is.

Ilyen szempontból a lányt sem értettem egyes dolgok után, hogy volt képes visszafogadni Hardint? Na de mondjuk akkor nem lett volna 4 kötetes a regény. Nem mellesleg jól mondják a szerelem vakká tesz. Na de ennyire? Vagy ennyi ideig?

Szerencsére ha lehet így mondani szerintem a mostani utolsó részben minden jó dolog a London utáni dologgal történt. Aki olvasta ez tuti hülyén hangzik tekintve, hogy mi történt. De innentől változott meg gyökeresen minden. Főleg Hardin. Tessa is, de főleg a srác.

Minden szempontból. Ezért is írtam, hogy nekem ez a rész volt a kedvencem. Innentől lett végre Hardin az a srác akinek a rosszfiús küllem ellenére mindig is lennie kellett volna.

Tudjuk, hogy ő milyen. Mindent veszekedéssel, töréssel, zúzással és ököllel oldott meg. Na meg alkohollal és nőkkel. Számomra furcsa ugyanakkor  volt végre változást "látni" a karakterén. Nem kis változást. Ez a dolog ami történt vette rá, hogy átgondolja a dolgokat, hogy rájöjjön nem lehet mindent azokkal a dolgokkal elintézni amikkel eddig p csinálta. Hogy igenis megmutathatja a világnak, hogy képes arra amire senki sem tartja képesnek és boldoggá teheti a lányt. Ami lássuk be eddig nem éppen sikerült neki. Éppen ellenkezőleg. Hogy ő is képes elfogadni a múltat, túllépni rajta, kezelni az indulatait, rendbe szedni az életét, hogy utána Tessával is rendbe hozza a dolgokat.

És mit ne mondjak szerintem remekül csinálta. Hihetetlen volt ahogy olvasta az ember és látta a karakterén a változást. Ezt szerintem remekül összehozta az író nő. Abból, hogy Hardinról milyen karaktert képzeltetett el velünk féltem, hogy így milyen vége lesz a történetnek de nem okozott csalódást.

Ugyanezt véltem látni Tessán is. Hogy végre nem csak mindenhol Hardin volt. Tudta, hogy kell idő és távolság, hogy rendbe tudják hozni a dolgaikat. Tetszett ahogy kezelték a problémáikat, és hogy végül miként alakult az életük, a kapcsolatuk.
Ő szenvedett a legtöbbet az egész sorozatban, ebben a részben is jócskán kijutott neki. És éppen ideje volt, hogy úgymond normálisan kezelje a dolgokat. Sokat fejlődött az ő karaktere is.


Igaz ami a testi dolgokat illeti ugyanúgy képtelenek voltak ellenállni egymásnak ebből kifolyólag a szenvedélyesebb pillanatok sem hiányozhattak a könyvből. És persze a sok nem éppen kellemes rész mellett azért jutottak bolondos, kellemesebb pillanatok is a párnak.

De végre láttuk a változást rajtuk, a karakterükön ezáltal az életükön is.

És ha már karakterek akkor ami néhány szó ami a többieket illeti. Landon mindig is kedvenc volt de ebben a részben akadt egy pillanat amikor nem éppen volt a szívem csücske de utána ismét bírtam őt. Ken és Karen mindig is szimpatikusan voltak amiért így szerették Tessát és próbáltak már amennyire sokszor hagyta Hardin mellett is állni. Kedveltem a párt. Ugyanez vonatkozik Kimre és Christianra is. Ami engem nagyon meglepett, hogy végül megkedveltem Carolt is Tessa anyját. Na azért ő és Hardin szócsatái favoritok :) Ugyanez vonatkozik Noahra ugyanis őt is viszont láthattuk a történetben. Igaz ő korábban végül is semmi olyat nem tett amiért az ember ne kedvelhetné de engem annyira nem fogott meg a srác itt viszont le a kalappal előtte is.

Összességében mint mondtam nekem ez volt a kedvenc részem. Amit hála tesóm kutyájának aki felébresztett hajnali fél 3 kor kezdtem el olvasna és ki is végeztem reggel egy picike alvás után :) Szerintem remekül megoldott mindent az író nő. Hihetetlen változáson vitte keresztül a karaktereket akiket nagyon megszerettem a végére. Voltak részek, pillanatok amiktől féltem nem lelnek megoldásra de végül minden remekül a helyére került. Főleg az idővel való játszadozása tetszett, hogy így is olvashattunk rólunk. Ekkor tűnik csak fel igazán mennyi idő is telt el a kezdetek óta és min mentek keresztül a szereplők. Nekem nagyon tetszett. Az elején említett karakter béli hibái ellenére is a sorozat amit remekül hozott helyre ez a befejező rész.

Itthoni borítók: (moly.hu)



Értékelés: 
     




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése