2016. március 17.

B.N. Toler - Lélekvesztők

Hat évvel ezelőtt egy tragikus baleset megváltoztatta az életem. Örökre.
Charlotte a nevem, de általában Charnak hívnak. És van egy különleges képességem: tudok a holtakkal beszélni.
Látom azokat a lelkeket, akik nem tudnak átkelni, mert valamilyen elvarratlan szál még itt tartja őket. Fáradhatatlanul segítettem nekik, de ennek az volt az ára, hogy feladtam a saját életem. Végül pénz, otthon és remény nélkül már csak egy megoldást találtam.
De abban a pillanatban, ahogy a halálba ugrottam volna, Ike McDermott megmentett. Ez a jóképű katona megmosolyogtat és felvidít mindenkit. Kedves és gyengéd.
És nem él.
Megállapodást kötöttünk. Segít nekem otthont és munkát találni, ha én is segítek neki. Az ő lezáratlan ügye az ikertestvére. George szétesett Ike halála óta, aki addig nem bír békében átkelni, amíg a bátyja élete egyenesbe nem kerül.
Amikor beleegyeztem az alkuba, fogalmam sem volt, hogy bele fogok szeretni mindkettejükbe. Márpedig azzal, ha megmentem George-ot, el kell engednem Ike-ot.
De hogyan mondhatnék le a szíve
m feléről?

Először is mondtàk màr nekem ahogy nekiálltam akkor is kaptam a figyelmeztetést, hogy ennek a törtènetnek csak sok zsepivel lehet, kell nekiàllni. Persze a fülszöveg alapjàn is vàrható valamelyest szerintem, hogy lesz benne olyan pillanat ami elérzèkenyíti az olvasót. De nem gondoltam, hogy ennyire brutàlis lesz. Egy fantasztikus törtènet. Fantasztikus de brutàlis. Ami az érzelmi részèt illeti. 

Èn kora dèlutàn fejeztem be ès talàn most jutottam el oda, hogy írni tudjak róla. Előre is bocsánat ha így is egy katyvasz lesz. Annyira megindított ès meghatott a törtènet, hogy jóformàn vègig sírtam. Persze akadt már ilyen könyv ès èn se vagyok az a nagy sírós. Engem max könyvön ha látnak sírni bàr alapból nem làtnak engem sírni. Legalàbbis ha van a közelben valaki. Na ennél különösen örültem, hogy senki nem volt itthon amíg olvadtam. Sírás terén ez a könyv viszi a prímet. 

Tehát bocsánat ha mèg èrtelmes dolog nem jön ki belőlem. 

Kezdjük is el valahol. Megismerhetjük a főszereplő hölgyet Chart aki egy èvekkel ezelőtti tragikus balesetben elvesztett valakit. Ugyanakkor kapott is. Egy nem mindennapi képességet. Làtja a halottakat. Pontosabban azokat a lelkeket akiket mèg valami ehhez az èlethez köt. 

Ez miatt kell elhagynia a csalàdjàt mert a szülei nem fogadjàk és értik meg őt. Így Char csak jàrja a vilàgot és ezeket az embereket segíti. De elfogyott a pènze is ès elege lett. Így kötött ki ott, hogy felad mindent. Ekkor menti őt meg egy helyes, jóképű férfi aki nem mellesleg halott. Ike McDermott. 

Ike azèrt nemtudott mèg àtkelni a màsvilágra mert őt is itt tartja valami. Pontosabban valaki. A testvère. Ike Irakban esett el. George a testvère pedig kèptelen ezt feldolgozni. Ike pedig így itt ragadt. Hiszen halott ugyakkor mèg ebben az èletben is itt van. Senki nem làtja nem tud komunikàlni vele egyedül Charlotte. Ike akkor este megmenti a lànyt ugyanakkor ez az este vègül mindkettejük èletèt megmenti. Ekkor kötnek egyeszséget. A làny segít neki rendbe tenni a testvérèt Ike pedig àllàst és szàllàst talàl neki. 




Mikor Char először találkozik a màr sokat halott segítségre szoruló testvèrrel csöppet meglepődik. Hiszen Ike elfelejtette említeni neki, hogy ikrek. A fiúk szakasztott másai egymásnak ugyanakkor különböznek is. Mind külsőre mind belsőre. 

Èn már akkor ahogy megismertük Ikeot akkor tudtam, hogy nekem ő lesz a kedvenc McDermott fivér. Talàn azért is mert őt ismerhettük meg előbb de ez a vèlemèny nekem vègig megmaradt. Persze külsőre is hiszen egy elképesztően izmos, dögös, szexi pasit ismerhetünk meg a személyèben. Ès mivel a külső nem minden nekem a belső èrtèkeivel, mindenével ő lopta el a szívem. Imádja a családját az elesett katona, mind emellett az ikertestvérét mèg jobban. Mindent éreznek, tudnak a màsikról. Imádtam ezeket olvasni. És az egészet az elejétől amikor Charral belevàgnak ebbe a nem mindennapi kalandba. 

Georgeot aki igencsak elindult a lejtőn indulnak úgymond megmenteni. Nők, pia, drog. Ezek most a mindennapjai. Nehezen bírkózik meg a testvére halálával és ez érthető is. Ez miatt van mèg Ike ezen a vilàgon. És Char az ő segítsége. Neki kell megtenni amit ő màr nemtud. 

George àllást ad a lànynak és Ike segítségèvel nekilàt helyrerakni a srácot. 

A fiúkról már nagyjából írtam, hogy Ike a nagy kedvenc. Nekem George is tetszett szerettem az ő részeiket is de mint mondtam nekem minden szenpontból Ike a tökèletes pasi. Char számàra is. De itt a bökkenő. Hiszen a làny megismeri a halott testvèrt akivel időközben egyre közelebb kerülnek egymàshoz. Ugyanakkor Georgehoz is közelebb kerül hiszen a gyász, a veszteség èrzése is összeköti őket. Eleinte màs màs személyek majd Ike miatt. 

Nagyon szimpatikus a làny karaktere. Az író remekül megalkotta őt. Főleg, hogy nem is volt könnyű dolga hiszen egy olyan karaktert alkotott aki két férfit szeret. Sőt az egèsz törtènet miatt le a kalappal előtte. Szóval Charnak sem volt könnyű dolga. Mert itt volt Ike aki màr meghalt és akiről tudja, hogy csak addig lesz vele amíg el nem rendezik a dolgokat. Ugyanakkor itt van neki George nem kis galibákkal és a ténnyel, hogy Ike ikertestvére.




Végig hihetetlenül viselkedett a làny. És nemcsak ő hanem a fiúk is. Vàrható, hogy George kezdi összekapni magàt és, hogy kezdenek Charral összegabalyodni. De a làny a másik McDermott fivérhez is közelebb kerül. Útközben Chart es Ikeot is jobban megismerhetjük. Megtudhatunk sok mindent az életükről amikért csak mèg jobban értjük és kedveljük őket. Imádtam a kettejük pillanatait. Amint írtam rengeteg könnyel van tarkítva a törtènet de szerencsère sok vidàm, vicces pillanatot is kapunk. A forróbb pillatok sem hiànyozhattak. Sem azokban sem romantikàban nincs hiàny a könnyek és olykor boldog pillanatok mellett.

Útközben pedig Char màs embereken is segít amiért mèg inkàbb szeretjük. Vele is sokan jól bànnak ès megszeretik a törtènet soràn. Ez miatt volt szimpatikus az elejétől a Mercer hàzaspàr. Az ikrek csalàdja. Itt külön kiemelnèm Cameront. Eszmèletlen figura :)

Aki nekem mèg nagy kedvenc a főszereplők mellett az Sniper. Ike volt katonatársa. Aki màr Georgenàl dolgozik. Nagyon jó ember és egy eszméletlen jó humorú hapsi. Ès remek barát. Aki ahogy megtudja az igazat Ike ès Char mellett àll. 

Mint a legtöbb könyvben itt is van egy utàlatos katakter. A legtöbbször persze nő. Na itt nekem Misty volt. Aki olvasta tudja miért. 


Sajnos ami a törtènetet illeti vàrható volt milyen vèget ér. Nem mondom, hogy nem mert igenis ahhoz kèpest remekül helyre tett mindent az író. De nagyon fàjdalmasan. Hiszen tudtuk, hogy Ike meghalt ès előbb utóbb tàvozik. De ettől nem volt kellemesebb sőt. Pokoli volt. 

Főleg mert a làny szereti mindkèt fiút. Sehogy sem volt igazságos a törtènet. Mint mondtam mèg soha nem sírtam ennyit könyvön. Főleg mert nekem Ike volt a kedvencem. De persze örülök, hogy minden a helyére került màr amennyire ezek utàn lehetséges. 

Le a kalappal az író előtt aki egy ilyen törtènetet ès karaktereket alkotott meg. Mint mondtam szerintem gyönyörű, fantasztikus törtènet ami nem kiméli az èrzelmeinket. Ugyanakkor csak ajánlani tudom. Persze sok zsepivel. Biztosíthatlak titeket, hogy a McDermott ikrek mindenkinek a szívèbe lopják magukat. Kinek jobban Ike kinek George. :) A sok zsepis rész se riasszon el senkit. Megéri elolvasni. :)


Èrtèkelés:          


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése