2016. július 16.

Sophie Jackson - Egy font hús

Wes ​​Carter vérbeli nehézfiú. Az Arthur Kill Büntetés-Végrehajtási Intézet fegyenceként három éve ül kokainbirtoklásért. Tartozott valakinek, és a tartozása fejében vállalta a büntetést. Látszólag kemény, mint a beton, és hideg, mint a vas, ami elválasztja a külvilágtól. Gyönyörű, veszélyes, titokzatos és okos. Carter 16 éve (pontosabban 5844 napja) vár arra a lányra, akit a sors hozzá vezetett, és akinek a haja illatos, mint a barack. Csak ő mentheti meg a pokoltól…
Kat Lane még csak kilencéves volt, amikor egy banda agyonverte az apját egy esős éjszakán Bronxban. A védtelen kislányt egy nála nem sokkal idősebb srác mentette ki. Kat sosem tudta meg, ki volt az a kapucnis idegen, akinek a karjaiban átvészelte a szörnyű éjszakát.
Kat magánórákat ad Wesnek, de a múlt mély sebei nem tűnnek el nyomtalanul, és az állatias szenvedély sem gyógyíthatja be őket…hacsak a szerelem nem segít.
Sophie Jackson trilógiája – a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről – az interneten lett szenzációs siker. Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Samantha Young rajongóinak kötelező.

Ő volt minden, amire szüksége lehetett.
Titok, harc és szenvedély.
16 évig várt rá.
Ő az, Barack.


Hát megmondom őszintén nem igazán jött be a cím és a borító sem de mint utóbb kiderült nem az alapján kellett volna ítéljek mert így elolvasva a könyvet viszont imádtam.

Annyiszor futottam már bele a könyvbe, boltban és itt neten is, molyon de mivel a külső alapján már leírtam nem vettem a fáradtságot, hogy el is olvassam miről szól. Na jobb ha ti sem tesztek ilyet.

Visszatérve a külsőre a címet sem igazán értettem és nem tetszett annyira a borító sem. De mivel könyv szűkében voltam egye fene kap egy esélyt. Kezdtem azzal, hogy molyon elolvastam a fülszöveget. Amin már az sejtette velem, hogy mégsem lehet annyira rossz a történet, hogy úgy ajánlották, hogy aki szereti Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Samantha Young történeteit. Na ők mind a hárman nagy kedvenceim szóval már ezzel megvettek.

Beszerezve és elkezdve. Aztán nem volt megállás. Imádtam.

Természetesen, hogy jó legyen a történet az a bizonyos szexi rossz fiú itt sem hiányozhat. Nélkülözhetetlen kellék. Ebben a szerepben ismerhetjük meg Wes Cartert. Aki az mellett, hogy dögös, szexi, tetovált kemény csávó nem mellesleg éppen börtönben is ül. Hát kell ennél rosszabb fiú? Nem ugye? Én már ettől a jellemzéstől a fülszövegben tudtam, hogy új kedvenc pasit avatok.

Azután pedig pláne, hogy szépen lassan jobban megismerhettük őt. A nem kicsit hirtelen dühbe guruló természetét ugyanakkor a kedves, szerethető, gyengédebb oldalát aki bármit megtenne a barátaiért - azért a pár emberért akikre mindig számíthatott. Az életében sajnos tényleg nagyon kevés ilyen ember akad. Mert neki sem volt éppen a legjobb élete.





Azonban ezek az emberek között van egy lány akihez különleges kapcsolat fűzi. Akivel már az "első" találkozáskor különleges vonzalom fűzi őket egymáshoz. És ahogy egyre több időt töltenek együtt ez csak még jobban összehozza őket. Ez a lány Kat aki egy tanár és a börtönben ismeri meg Cartert. Már ott a kezdeti bonyodalmaik, szóváltásaik ellenére csak úgy szikráznak az oldalak ahogy leírja az írónő a jelenteiket.

Mielőtt tovább megyünk ha már Carter megvolt jöjjön pár szó Katről is. Akinek kislányként nem éppen könnyű élete volt. 9 éves koráig legalábbis az átlagos kislányok életét élte. Amikor is egy este az apukájával volt mikor megtámadták őket és az édesapja meghalt. Akkor este egy pár évvel idősebb kapucnis fiú megmentette őt.  Itt kezdődött ugyanis minden és később a történet során mindenre fény derül és minden kérdésünkre választ ad az írónő.

Katet is egy nagyon szimpatikus karakternek ismerhettük aki még 16 évvel később sem képes elfelejteni a kislány korában átélteket. Mégis ennek ellenére próbálja élni az életét, hogy az édesapja büszke legyen rá. Ezért is tanít. Rögtön elítélteket egy börtönben. Nemcsak az édesapja miatt hanem maga miatt is. Próbál túllépni a félelmeim. Ebben a börtönben ismeri meg Cartert. Akivel mint tudjuk rögtön igen erős a vonzalom köztük. Annak ellenére is, hogy ez is egy tiltott kapcsolat hiszen Kat Carter tanára. Ez cseppet sem könnyíti meg a dolgukat de miért is tette volna az írónő? Akkor csak unalmas lett volna a dolog.

Egy bonyodalomnak tehát itt van a tanár - diák kapcsolat és nem kis részben az sem segíti a párt, hogy Carter börtönviselt. Főleg persze a lány édesanyja és barátai vannak ellenük.

Akad ugyan Carter részéről is bonyodalom már ami a családját illeti de összességében véve semmi extra. Valahogy nagyobb gubancra számítottam. Austin részéről. Aki olvasta a történetet tudhatja mire gondolok. Már az első pillanatokban sem volt szimpatikus hiszen már rögtön Carter volt  a favorit természetesen és a történet során ismét egy nagyon nem szimpatikus karaktert avattam a személyében. Ilyen is kell na, de mint tudjuk mindenki megkapja ami jár neki.

Megkaptuk tehát a párt akiről kiderül, hogy a múltjuk is összeköti őket, ugyanakkor a jelenben minden ellenük szól. Mégis kitartanak egymás mellett. Fantasztikus jeleneteknek, pillanataiknak lehetünk tanúi. Ahogy külön külön, ugyanakkor együtt is megismerhetjük őket. A tiltott kapcsolatot tanár és diák között ami csupa szenvedély eleinte majd végigkövethetjük miként alakul valami sokkal többé és miként veszi Kat és Carter az útjukba küldött akadályokat. Titkok derülnek ki, kapcsolatok születnek és rázódnak helyre. Mert a két főszereplő mellett remek karaktereket ismerhettünk még meg.

Kat anyja nem éppen volt a szívem csücske, de ezt a részét is helyre tette az írónő. A nagymamája pedig nagyon szimpatikus volt. Tipikus nagyi. Imádtam. Carter barátait azt a keveset is megismerhettük akik végig segítették őt, őket. Max szimpi volt a problémái ellenére igaz valamilyen szinten ezek érthetők. Austinról már esett szó... A végére minden remekül a helyére került és választ kaptunk minden felmerülő kérdésünkre. Én személy szerint a címmel kapcsolatban is :)

Imádtam a történetet. Csak azt bánom, hogy nem vettem rá magam hamarabb, hogy csak a fülszövegét elolvassam. De most bepótoltam mert egy remek kis olvasmányról maradtam volna le. Egy hűvösebb nyári napon ugyanolyan tökéletes kikapcsolódás mint egy forró napon. Csak ajánlani tudom.

És pont a legjobbkor jött is az infó, hogy remélhetőleg hamarosan érkezik a folytatás.

Ehhez hozzátenném, hogy miközben olvastam rossz voltam egy kicsit utánanéztem a folytatásnak. Ekkor bukkantam rá az infóra. Ez több szempontból is jól jött mert így megtudtam, hogy az első rész szól csak Kat és Carter történetéről tehát nem kellett valami brutál függővégtől félni :D (hála az égnek) ugyanakkor azt is, hogy a további részekben ebből a történetből megismerhet szereplőkről olvashatunk.

A második részben például Max OHare Carter barátjának nem mindennapi történetét olvashatjuk. Azok után amit itt megtudhattunk róla nagyon örülök, hogy saját történetet kap és jobban megismerhetjük őt. Erről például ennek az első résznek a végén egy kis előzetest is kaphattunk az ő történetéről. Az is remeknek ígérkezik.

Addig is aki nem olvasta még ne habozzon :)



Értékelés: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése