2016. november 20.

Jay Crownover - A tetovált srác


Nagy különbség van egy rossz fiú és egy olyan srác között, aki a lelke mélyéig züllött - akárcsak Shane Baxter. A szexis, kiszámíthatatlan és veszélyes Bax nem csupán rossz csillagzat alatt láttam meg a napvilágot, ő maga a született bűnöző. Kocsitolvaj, verőlegény, ketrecharcos, a bajba keveredés fekete öves bajnoka, mígnem az egyik rossz döntése öt évre rács mögé juttatja. Miután visszanyeri a szabadságát, válaszokat keres, és nem érdekli, mit kell megtennie, kit kell megszorongatnia azért, hogy megtudja, ki csalta csapdába. Csakhogy beszáll mellé a játszmába még valaki, aki túlságosan ártatlan, túlságosan lágy, ráadásul nem hagyja magát lerázni. Dovie Pryce ismeri az élet sötét oldalát, a nehéz körülményekkel járó súlyos döntéseket. Mindig is jó akart maradni, önzetlenül segíteni másokon, nem hagyta, hogy a sötétség lehúzza és elnyelje őt. Az utcát azonban nehéz legyőzni, a dolgok rosszról gyorsan életveszélyesre fordulnak, és az egyetlen ember, aki mellett biztonságban lehet, a Point legfenyegetőbb, legszexisebb, legkiállhatatlanabb nehézfiúja, aki épp most szabadult. Bax közelsége eleinte rettegéssel tölti el Dovi-t, de hamarosan rájön, hogy a tetovált srác sem olyan, amilyennek a külseje alapján hinnénk.


Ahhoz képest, hogy anno mikor először olvastam a könyv fülszövegét és mennyire tetszett most mikor el kellett kezdeni valamiért akadtak kétségeim. De röviden összességében annyit a könyvről, hogy egy jó döntés volt elolvasni. De még milyen jó.

Jay Crownover nevét mi itthon a Rule című könyvéről ismerhetjük. Az Ulpius kiadó adta ki a Marked Man sorozat első részeként de itt ezzel itthon annyiban is maradt a dolog mivel ugye megszűnt a kiadó. Az persze más tészta, hogy a neten fent van a többi része ennek a sorozatnak fordításban.

Na de én annyira az első alapján sem voltam elájulva attól a sorozatától szóval örülök, hogy egy másikat olvashatunk tőle.

Itthon tehát a Harlequin kiadó gondozásában mutatkozik be ez az új sorozata a Welcome to the Point. Aminek első része A tetovált srác címet kapta.

Na és ahogy említettem először nagyon bejött a fülszövege a szexi pasis borítóról már nem is beszélve :D de ahogy most  beszereztem újra elolvastam és neki akartam esni valahogy elbizonytalanodtam. Na de mint utólag kiderült kár volt. Mert imádtam. Nekem nagyon bejött. De jöjjön is, hogy miért :)

Először is azt hiszem mert ismét egy kedvenc pasit avattam Bax személyében. Egy igencsak dögös, szexi és nem utolsó sorban tökös srácot kaptunk a személyében az írótól. Végre. Bax tényleg egy igazi szexi ugyanakkor veszélyes pasi. És ugye ők a nagy kedvenceim :D és szerintem még vagyunk páran akik bukunk a rossz fiúkra.

Szóval már miatta tudtam, hogy mégis szeretni fogom a könyvet.

Bax párjául pedig megkapunk Dovie-t. Aki ugyan elsőre nem az a tipikus szépség, dögös csaj akikre például Bax is bukott eddig. De csak eleinte. Ugyanakkor tetszett nagyon már az elejétől fogva a karaktere. Igencsak kitudott állni magáért a lány és a például a testvére mellett is.

Aki miatt igencsak nagy galibába került és aminek hála a nyakában lohol a maffia is. Azt hiszem már ezzel a hozzávalóval is egy remek történetet kaphatunk. A plusz pedig, hogy minden bonyodalmat ami ezzel jön tetéz még egy igencsak heves természetű, hamar dühbe guruló ex fegyenc a szexi tetovált Shane Baxter.

Már ahogy elkezdtem tudtam, hogy kár volt parázni rajta mert rögtön a kedvemre való volt. A pasi, nagyon bírtam Dovie karakterét is.Együtt őket meg pláne. Ahogy megismerkedtek és igaz nem túl jól indult a kapcsolatuk és a lány nem is az a típusú csaj akire Bax bukik de pont ez miatt is tetszett az ahogy elkezdett alakulni a kapcsolatuk.

Nagyon bírtam kettejüket. És az mellé, hogy olvashattuk a kettejük szép lassan kialakuló kapcsolatát kaptunk még bőven izgalmakat.

Nem volt hiány a bűnben, feltűnt a helyi maffia, egy sehol nem talált testvér, titkok, verekedés, vér és miegymás. Ugyanakkora a  vonzalom ami lassabban alakult ki mint általában és amit igencsak sok szenvedély és szerelem követett. És a változás amit pl Bax karakterében láthattunk. A rossz fiú kivé vált akar válni a lány miatt. Imádtam.

Nagyon szerettem olvasni róluk. A fülszöveg alapján hiába gondolnánk egy átlagos történetnek, olyannak amiről akár már olvashattunk is mégis sok sok meglepetést tartogatott számunkra mind a történet mind a karakterek.

Ahogy írtam nekem annyira nem jött be anno az író Marked Man sorozata igaz az ottani férfi karakterei sehol sincsenek Baxhez képest. Imádom a pasit.

Nagyon tetszett amit Jay kihozott a történetből. Fordulatos és izgalmas volt. Főleg amit a végén hozott össze. Le a kalappal és imádtam.

És ha szereplők akkor egy kis említés a többiekről is Bax és Dovie mellett. Race, Dovie testvére eddig nem volt ekkora hatással rám noha elég sok galibát okozott ő is a történetben mégsem volt "személyesen" olyan sokat jelent, hogy annyira megkedvelhessem.

Titus ellentétben nagyon szimpatikus volt aki Bax testvére. A rossz fiúk pedig ugye rossz fiúk ők mindig megkapják amit érdemelnek.

Szóval ennek az egésznek annyi a vége, hogy imádom és aki szereti az ilyen típusú könyveket az semmiképp se hagyja ki.



Köszönjük a kiadónak, hogy elhozza nekünk a sorozatot.

És ha már magánál a sorozatnál és Racenél tartunk akkor az a tény, hogy eddig nem kedveltem meg annyira remélem hamar változhat ugyanis a második rész az ő történetét meséli el.






A sorozat harmadik részében Titus kerül sorra. Ss végül az ebben az első részben megismert Honor is kap egy történetet. Ez a rész után új kedvenc sorozatot avattam és nagyon várom a további részeket :)















Az értékelés nem kétséges:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése