2016. december 26.

Sarah Morgan - O'Neil testvérek sorozat

Érkezzen egy posztban vélemény lényegében három könyvről. De amik persze egy sorozat részei. Mégpedig egy olyan sorozaté ami nagy kedvenc lett nálam. Igaz megjelent már a sorozat első két része amikor rábukkantam mégis valamiért össze vissza kezdtem olvasni.

Ugyanis a sorozat második részével kezdtem. Tavaly nyáron....emlékszel? Ez hivatalosan a második rész. De nálam első volt.

Elise ​​Philippe különösen rossz passzban van. Nemcsak hogy füstbe mennek a Csónakház kávézó megnyitására vonatkozó tervei, ráadásul még Sean O’Neil is hazatér Vermontba, és vonzóbb, mint valaha. Múlt nyáron együtt töltöttek egy emlékezetes éjszakát – olyan emlékezeteset, hogy Elise kis híján felülvizsgálja az „egy férfi – egy éjszaka” szabályt, mely szerint az életét éli.
Sean O’Neil, a neves sebész nagyjából olyan szívesen jön haza Snow Crystalba, mintha a fogát húznák. Csakhogy vészhelyzet van, és nem mondhat nemet: a családja kérésére kénytelen visszatérni, és megfogni a munka végét. Odahaza rengeteg emlék várja – no meg Elise Philippe, az üdülőközpont éttermének francia szakácsnője, akinek ajka még mindig olyan puha és édes, mint a híres francia édesség, a csokoládéhab.
A férfit nagyon csábítja a gondolat, hogy megismételjék Elise-zel az együtt töltött szenvedélyes éjszakát, de tudja, ha ez megtörténik, sokkal nehezebb lesz elhagynia az égig érő hegyek és a végtelen erdők birodalmát, legyenek bármilyen emlékezetesek is a lány csókjai…


„Magával ragadó és szívet melengető történet, amelytől az ember kedvet kap, hogy újra látogatást tegyen Snow Crystalban.”

Már ennél beleszerettem a sorozatba.

          


A főszereplő nő Elise szakács, aki Sean családjánál dolgozik az üdülő paradicsomban Snow Crystalban. Ahogy a könyv címe is mutatja Elise és Sean itt melegednek össze egy nyáron. Egy éjszakás kalandnak indul ami igencsak nagy hatással volt mindkettőjükre. Majd ami ennyiben is maradt hiszen Sean messze a családjától dolgozik mint orvos. És aki nem igen szeret hazajárni. Ugyanakkor most kénytelen hazajönni és otthon tölteni egy kis időt. Úgy gondolja megvan már a saját élete távol Snow Crystaltól ugyanakkor mégis jól esik neki az otthon töltött idő a családjával. Ha neki éppen nem is az volt az álma, hogy segítsen a családi vállalkozásban. Na és persze így, hogy ismét otthon van újra egymásba botlanak Elise-szel. Egyenlőre ha választani kell akkor azt mondom ez volt a kedvenc részem. Imádtam Seant aki természetes egy tipikus álom pasi. Ugyanakkor Elise is nagyon szimpatikus karakter lett. Olyan akinek ami a szívén az a száján. És aki nem tervez komoly kapcsolatot mégis alapjaiban változtatja meg a döntését az a régi Seannal töltött nyár és az újra együtt töltött pillanatok. Imádtam őket. Nem csak kettejüket hanem az egész O'Neil családot. A szülőket, nagyszülőket. A három O'Neil fiút akiknek a történeteit megkapjuk. Már itt megszerettem Jacksont, Tyler és a majd hajdani párjaikat is. Snow Crystalról már nem is beszélve. Meseszép hely lehet, főleg ha te is vizuális típus vagy és amikor olvasod a történetet szinte egy filmként pereg le előtted.
Nem olvastam még előtte az író nőről de ez a könyv után mindenképpen olvastam, olvasok.
Ennek a sorozatnak a másik két részét biztos mert imádtam ahogyan írt, ahogy megalkotta ezeket a karaktereket akiket teljesen a szívébe fogad az olvasó és  végig izgulja a történetet. Minden úgy volt jó benne ahogy volt. Egy meseszép hely, fantasztikus karakterek, szenvedély, szerelem. Természetesen bonyodalmak, hogy ne unatkozzunk. Csak ajánlani tudom mert tökéletes olvasmány lehet akármikor.


És akkor ha már kezdésnek elolvastam én ügyesen a második részt akkor ez után természeten jött az első rész. A Hóvarázs.

Kayla Green csak egy dolgot szeretne karácsonyra: hogy a szeretet ünnepe mihamarabb véget érjen. A sikeres PR-tanácsadó ugyanis ki nem állhatja a piros masnikba, csillogó üveggömbökbe, fenyőágakba öltözött várost, a rénszarvasszánon érkező Mikulást pedig nagyjából annyira várja, mint a félévente esedékes látogatást a fogorvosnál. Így aztán kapóra jön neki egy év végi munka. Jackson O'Neil megbízza, hogy találjon ki egy reklámkampányt a családi vállalkozás, a festői környezetben lévő Snow Crystal Sí- és Üdülőközpont számára. Kayla boldogan hagyja ott New York karácsonyi forgatagát abban reménykedve, hogy az isten háta mögötti erdei szállásán egyetlen fényfüzér, karácsonyfa vagy mézeskalács figura sem szúrja majd a szemét. De csalatkoznia kell: már a legelső találkozás az O'Neil famíliával rádöbbenti, hogy Snow Crystal egyáltalán nem az a hely, ahol el lehet bújni a karácsony és a család elől…

Az ebben a részben már megismert Jackson O'Neil és Kayla történetét olvashatjuk. Akik egy munka miatt New Yorkban találkoznak ahol Kayla él és dolgozik. Jackson tulajdonképpen alkalmazza őt. Így kerül Kayla aki egyébként szinte ki nem állhatja a karácsonyt a mesés Snow Crystalba éppen az ünnepekre, Hogy valamit tervet dolgozzanak ki, hogy megmentsék a családi vállalkozást és, hogy fel lendüljön Snow Crystal látogatottsága.

Na és persze miközben a pár ezen dolgozik ők is szépen lassan egymásra találnak. A vonzódás és szikrák már az első pillanatban megvoltak köztük. A közös munka és az egyre többet együtt töltött csak idő csak még közelebb sodorta őket egymáshoz. Megismerkednek, sok mindent megtudnak egymásról ezáltal mi is jobban megismerhetjük őket. Én nemcsak a helybe szerettem bele mert az író nő csodásan tálalta elénk ezt a mesés téli helyet - hanem Kaylan és Jackson történetébe is. Ugyanúgy ahogy Elise és Sean meséjében itt is megtalálunk minden elemet, hogy egy remek olvasmányt kapjunk. A csodás Snow Crystal pedig csak hab volt a tortán. Ezeket a történeteket olvasva  szerintem mindenki egy ilyen gyönyörű téli, havas helyre vágyik egy fa kunyhóba. Ha van mellettünk egy O'Neil típusú fiú az pedig csak egy remek ráadás. Imádtam.




A harmadik részt harmadiknak olvastam így kizárásos alapon. A Talán majd karácsonykor címet kapta. Brenna és Tyler története akikről az első két részben is hallhattunk már. Azok után nagyon vártam a történetüket.

Tyler O'Neil sílesiklásban verhetetlen, de apaként elég messze van még az aranyéremtől. Hogy bebizonyítsa kamasz lányának, Jessnek, mennyire szereti, a világ legszebb karácsonyát szeretné megrendezni neki. A Snow Crystal Sí- és Üdülőközpont, az O'Neilek családi vállalkozása pompás keretet biztosít az ünnepnek, de a részletek kidolgozásában Tyler segítségre szorul. És ki más segíthetne neki, mint Brenna, a gyerekkori jó barát, aki a síterepek mellett az ünnepi dekorációk útvesztőjében is remekül eligazodik. Mindhárman -Tyler, Brenna és Jess – titkon szívből vágynak szeretetre, szerelemre, igazi családra, s talán karácsonykor valóra válnak az álmok…

Itt igaz elmondhatom, hogy talán egy picikét csalódtam. Tetszett de az első két rész sokkal jobb lett. Brenna és Tyler nem most ismerkednek hiszen örök idők óta barátok. Mindig együtt voltak, mindent együtt csináltak. A lány természetesen végig titkon imádja Tylert. Akinek mostanra a sok csajozás után és, hogy abba kellett hagynia a sportot végre kezd benőni a feje lágya. Már csak azért is mert már ő neveli a kamasz lányát. Ami egy cseppet sem rémíti meg Brennát. Sőt. Nagyon jól kijön a kislánnyal és büszke Tylerre. Aki azért valljuk be még mindig tud nagy ló kötő lenni. Legalábbis a dumáiból. Nagyon bírtam a srácot. Ő is egy igencsak dögös pasira sikeredett a képzeletemben a leírások alapján akárcsak a másik két O'Neil fiú.


Aki ha ezt Brenna nem is tudja odáig van a lányért. Hiszen gyönyörű, okos és ugyanúgy imád síelni mint Tyler. Persze sejthető, hogy többnyire ebből van a bonyodalom egy része. A lány szerelmes a srácba aki szintén érez a lány iránt valamit de egyikük sem  tudja ezt a másikról és egyikük sem akarja tönkretenni a barátságukat. Ráadásul néhány múltbeli sérelem is áll közéjük Jess Tyler lányának az édesanyja személyében.
Ugyanolyan jól megírt történet mint az első két rész, a karaktereket még mindig imádjuk. Tylert és Brennát is ugyanakkor nekem nagyon lassan alakult ki ez a dolog. Hogy végre történt valami. Aztán meg túl hamar hipp hopp és már dúlt a love. Nekem ez a része kicsit összecsapott lett. Persze akadtak köztük is forró, szenvedélyes pillanatok de már szinte a végére. Picit lehetett volna ezekből hamarabb és több a történetben. De egyébként tetszett. Ismét elvarázsolt a téli Snow Crystal. :) a bonyodalmak viszont egész jól kitaláltak lettek, hogy végül minden a helyére került és mindennek megvolt a mi értje. Ennyi idő után ők is megérdemelték amit szánt nekik az író nő.

Akiket még imádtam ebben a történetben nem véletlenül:

 Ash és Luna <3




Összességében imádom a sorozatot. Nagyon örülök, hogy rábukkantam és olvashattam. Három csodás történet, három párról akikért végig izgulunk és ami alatt mi is akarunk egy ilyen Snow Crystal élményt. Csak ajánlani tudom a történeteket :) 

Értékelés: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése