2017. február 26.

Anne L. Green - Törékeny vonzerő

Vajon felépülhetünk egy a testünket és a lelkünket ért súlyos sérülésekből?

Adam Avens harmonikus élete semmivé foszlik, amikor a menyasszonya, Cat életét veszti egy tragikus balesetben. A keserű gyász és az emésztő bűntudat érzésében elmerülve teljesen reményvesztetté válik. Ám egy napon váratlanul berobban az életébe a szépséges Chloe. Adamet addig nem ismert vonzalom keríti a hatalmába a titokzatos, vörös hajú lány iránt, akit nem tud száműzni a gondolataiból.

Chloe erőszakkal teli múltja után keményen küzd, hogy a felszínen maradjon, de rendkívül kiábrándult és csalódott. Egészen biztos benne, olyan, hogy igaz szerelem, csak a romantikus könyvekben és mozivásznon létezik. Adam vonzó tekintete és tréfálkozásai iránti sóvárgása azonban erősebbnek bizonyul, mint a félelmei a múlt démonaitól. Mégsem képes egyedül eltépni a láncokat, mindent elfelejteni és újra hinni.

Az első találkozásuk azonban mindkettejük sorsát megpecsételi. Hosszú út áll még előttük, a sebek nehezen gyógyulnak. A szerelem, amelyről már mindketten azt hitték, soha sem lesz részük benne, lassan enyhíteni kezdi a múltjuk fájdalmait. Az éppen sarjadó szerelmüket azonban váratlan fordulatok és fenyegető üzenetek teszik próbára, feltépve a már hegedő sebeket.

Létezhet újrakezdés két megtört ember számára, akik már elvesztették a reményt? Vajon tényleg erősebb a lelkünk vágyakozása a boldogságra, mint a félelmeink?


Az Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015. év elsőkönyves felfedezettje legújabb romantikus-erotikus regényének lapjain a korábbiaknál is mélyebb érzelmekkel és borzongással bontakoztatja ki két megsebzett szerelmes vívódásait.


Hát röviden és tömören ide is tudok annyit mondani mint ami bekerült a könyvbe ajánlóként az Eltitkolt múlthoz, hogy: imádom. Teljesen beleszerettem ebbe a történetbe. Na nem mintha nem így lett volna Anne eddigi könyveivel, szereplőivel is.

Akárhányszor új könyve érkezik mindig úgy vagyok vele, hogy ez a legjobb, új kedvenc szereplőket avatok de mindig képes meglepni és elérni, hogy még jobb legyen. Olyan történetet írni nekünk amit még jobban imádunk mint az eddigieket.

Nagyon nehéz lenne ha választás elé állítanának most, hogy válasszak a könyvei, a párosai közül. Mindig is nagy szerelem lesz mert ők voltak az elsők Amy és Matt, de ugyanígy szeretem Lexit és Alexet, valamint legutóbb nagy szerelem lett Nina és Jason kettőse. Na de most Anne igazán feladta a leckét Chloe és Adam történetével. Mert ha mégis megpróbálkozom a lehetetlennel és választani akarnék Amy és Matt győzne. Ahogy írtam talán azért is mert ők voltak az első páros anno akivel elkezdődött minden és akikről azóta is a legtöbb könyvben olvashatunk. Ugyanakkor Chloe és Adam felléptek az első helyre Amyék mellé.

Totális a szerelem.

Adam története cseppet sem boldogan indul. Sőt hiszen éppen elvesztette azt akit szeret és sajnos saját tapasztalatból tudom milyen érzés ez és érthető mennyire nem érdekli semmi, az élete sem. Ugyanakkor ő szerencsés mert felbukkan egy gyönyörű zöld szemű, vörös hajú lány az életében aki segít neki változtatni ezen. Ahogy Amy mondta ezek után kezdhettük csak megismerni az igaz Adam Avenst. Szinte alig lehetett rá ismerni. És itt nem a külsőségre gondolok. Hiszen az első találkozásukkal mintha egy teljesen más pasit kaptunk volna. Vicces volt, a szócsatáik Chloeval imádtam :) Ez az igazi Adam. Aki végre talál valamit, valakit akiért igenis élni akar és boldog akar lenni.  Aki ugyan nem egy milliomos pasi, vagy egy playboy (bocsi Matt és Alex titeket is imádlak ) csak egy egyszerű vidéki srác mégis levesz minket a lábunkról. Szexi, helyes és a dumája is :) nem is csoda, hogy Chloe is rögtön elalél tőle. Mert mi is. Mind emellett imádja a testvérét és annak a családját. A nénikéjét és a bácsikáját akik felnevelték őket. Egyszóval fantasztikus. Ő az új álom pasi.Mint itt kiderült és említettem nem kell annak a tipikus milliomos szépfiúnak lennie a pasinak mint akiket manapság megszoktunk egy ilyen egyszerű de szintén dögös, helyes farmer srác is lehet maga a tökély. És még arról nem is volt szó, hogy milyen édesen bánik a lánnyal mert így is ő a herceg igaz nem fehér lovon hanem terep járóval érkezett. Egy olyan pasi aki ha szeret akkor azt teljes egészen, szívvel lélekkel teszi. És mindig mindenben a lány mellett van. Imádtam őt ezért. Nemcsak Chloe hanem én is teljes belezúgtam Adambe.

Na de már ha ennyi szó volt róla akkor jöjjön Chloe is. Nem tudtunk konkrétat Chloeról, hogy mi történt vele csak annyit, hogy valami nagyon rossz. Noha hamar sejthető volt ez a része a dolognak már az első pillanatban megkedveltem Chloe-t. Cseppet sem könnyű dolgokon ment keresztül de képes volt túlélni és próbálta rendbe hozni az életét. Ezek miatt volt érthető sokszor a félelme de szerencsére egy olyan pasi bukkant fel az életében mint Adam aki bármit megtett volna érte. És ez fordítva is igaz volt. Tetszett a kitartása, hogy igen is maga mögött akarja hagyni a múltat noha retteg is, hogy nem sikerül. És nem alaptalanul sajnos de Adam és főleg maga miatt megcsinálta. Fantasztikus volt végigkövetni mi mindent értek el és hagytak maguk mögött egymásnak köszönhetően.

Szerintem mindenki aki olvassa a történetüket nagyon hamar megszereti és a szívébe zárja őket. Igaz ez melyik Anne L.Green párosnál nincs így?

Az a bizonyos találkozás mindkettőjük számára felkelti a reményt, hogy találhatnak olyan társat aki mellett elfelejthetik a múltat és lehet boldog jövőjük. Eszméletlenül élveztem a kezdeti ismerkedős pillanatokat,az ugratásaikat, szócsatákat főleg Adam vicces beszólásait.

Ez mellé párosul a kémia kettejük között ami már az első pillanatoktól lángra lobbantotta jóformán az oldalakat is. Ami egyre erősebbé alakult köztük és valami varázslatos érzéssé. Romantikában, erotikában sem volt hiány bár, hogy is lett volna egy ilyen párosnál akik az első találkozás pillanatainál már odáig voltak egymásért?

És mondhatom, hogy látni is fantasztikus volt ez mert végig ahogy olvastam a történetet szinte filmként pergett le előttem. Eszméletlenül élveztem. Erre a pár órára Anne ismét elérte, hogy teljesen része legyek Chloe és Adam életének és én is végigjártam velük ezt az utat. 

Ami igaz nem csak szerelemmel, romantikával, családi szeretettel és humorral volt kikövezve hanem igen sok fájdalommal, bánattal, összeesküvéssel és félelemmel. De tudjuk ugye, hogy az élet nem könnyű. Volt, hogy én is velük együtt szomorkodtam, nevettem, sírtam és örültem. Milliónyi érzést vált ki az olvasóból de pont ezért imádjuk.

És ahogy említettem sejthető volt legalábbis számomra, hogy mi történt Chloeval és, hogy a legnagyobb problémák ebből adódnak majd. Ezek kivitelezésével pedig ismét meglepett, félelemben tartott minket is, hogy mi fog történni? De ahogy ez várható volt ismét nem csalódtunk Mint mindig Anne mindent remekül kitalált és a helyére tett. Amik között persze akadtak meglepetések is de így volt tökéletes.

Amit még imádtam a történetben azok Amy és Matt gyerekei főleg a kis Pamela. Nem is csoda, hogy Chloe és Adam odáig voltak érte és sokat segített nekik a kislány. Ebből is kiderül, hogy mennyire bámulatosak már ilyen kicsin a gyerkőcök. Nem semmi a kis csajszi imádtam őt. Ezáltal egy Zsófi nevű kis tündért is akihez már volt szerencsém és akiről úgy hallottuk az ilyen részekhez sokban hozzájárult és aki ott volt az író nő anyukája mellett. Kijárt tehát neki az az első dedikált példány :)


Valamint ismét habot is kaptunk a tortára mégpedig főként Amy és Matt személyében. Eszméletlenül örültem, hogy ismét belefonta őket a történetbe sőt elég sokat olvashattunk róluk. Ezért is mondtam, hogy őket csak imádni lehet még ennyi idő után. Bármikor öröm újra olvasni róluk. Igaz azért látszik, hogy nem mindig boldog minden de ez által arra is fény derül, hogy ugyanúgy ahogy Matt és Amy úgy Chloe és Adam is ott vannak mindig egymásnak és együtt mindenre képesek. Egymásért és önmagukért. Ezért is imádom Anne történeteit.

Az összeset, az összes párosát különösen most a Törékeny vonzerőt. Aminek a bemutatóján mikor a fiúk tartottak egy kis bevezetőt és ha már Remény hajnala akkor a Törékeny vonzerő mellé párosították és már itt is láthattuk a különbséget. Gondolunk itt a könyv terjedelmére valamint így elolvasás után arra is, hogy mennyi fejlődésen mennek keresztül mind a karakterei de főleg Anne. Már akkor is teljesen beleszerettem abba ahogyan ír de ahogy halad az idő és sorra jönnek az új könyvei ő is megmutatja nekünk, hogy egyre és egyre jobb lesz. Büszkék vagyunk csak így tovább :)

Ezért már sokszor gratuláltam neki és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült most a bemutatón személyesen is de ismét elmondom, hogy fantasztikusat alkottál. Felesleges úgy izgulni. Ha valaki hát te tényleg tudod mi kell az olvasónak. Mert ebben mindent megkaptunk egy olyan történethez ami teljesen kikapcsol és magával ragad minket. Hogy teljesen átéljünk mindent a szereplőkkel. A problémáikat, a félelmeiket. Az első találkozás érzését, a szikrákat közöttük, a vágyat, a szerelmet. Az időt a családdal és barátokkal. Megoldást a gondokra. Csodás lett. Minden pillanatát imádtam amit velük tölthettem. 

Egy fantasztikus szerelemi történet kaptunk. Chloe és Adam története teljesen magával ragad. És nem ereszt amíg az utolsó oldalakig nem érsz. Minden Anne L. Green olvasónak kötelező, aki pedig netán még nem olvasott tőle ideje elkezdni mert nem tudják mit hagynak ki :)

Így legvégül pedig a csodás borítóról. Amit mi is köszönünk Ádámnak. Gyönyörű lett. Annyira illik a könyvhöz és nem csak ehhez hanem a korábbi és az ez utáni könyvek stílusához is.

Anne-nek pedig a sok munkát, hogy ezt elhozza nekünk és a kiadónak! Én külön köszönöm, hogy belekerült a blog és egy kis szösszenet a könyvbe tőlem <3




Az értékelés :)



Na és még egy pici infó a végére amiért nagyon izgultam ám. Nem olyan régen szavazást hirdetett ugyanis a kiadó hiszen ismét útnak indulnak majd az Álomgyár angyalai. Mégpedig a helyszíneket illetően kértek segítséget.

És íme a nyertes városok és időpontok ahová a lányok ellátogatnak. És éljen éljen Szeged is köztük van :)

A turné végleges időpontjai és helyszínei a következők:
1. április 23. - Debrecen
2. május 7. - Pécs
3. május 14. - Szeged
4. május 21. - Győr
5. május 28. - Székesfehérvár
6. június 11. - Miskolc

7. június 18. - Budapest, Mammut

                                  
Egy kis ráadás:

"– Az lehet, de ha elmész, megint nem marad semmin. Honnan tudom majd, hogy nem csak álmodtalak?
Eszembe jutott a nyakamban lógó talizmán, levettem, és a nyakába akasztottam.
– Ez majd emlékeztet rám, és vigyáz rád, amíg én távol leszek."


"– Jesszus!- ugrottam el Adamtől zavaromban.
– Amikor anya meg apa csókolóznak, utána lefekszenek, mert nagyon kimeríti őket, és legalább egy óráig nem kelnek fel, olyankor nem is szabad őket zavarni. Nektek is van bébiszitteretek?- kérdezte a legnagyobb természetességgel."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése