2017. július 20.

Baráth Viktória - Első tánc

Sziasztok! Itt is van Baráth Viki másik azaz első könyvének az értékelése. Ő lenne az Első tánc. :)

Meddig érdemes küzdeni egy férfi szerelméért? És az álmaidért?

Zoey álma, hogy musicalszínésznő lehessen, ennek az álomnak azonban határt szabnak a gátlásai. Hogy bebizonyítsa rátermettségét, a 21. születésnapján Párizsba utazik egyedül, ahol szenvedélyes szerelemre lobban a skót származású Owennel, aki a fiatal lány számára a tökéletes férfi – egy apró szépséghibával: a 35 éves Owennek ugyanis van egy titka.
Később felbukkan a színen egy másik férfi is, aki pont azt a biztonságot tudná nyújtani Zoey-nak, amit Owentől sosem kaphat meg.

Zoey válaszút elé kerül: vajon a szenvedélyes szerelmet választja, vagy a biztonságos és kiszámítható életet, netán saját lábára áll, és elindul az álmai megvalósításának útján?

Hová vezethet egy titkokkal és hazugságokkal kezdődő kapcsolat? A nagy korkülönbség ellenére kialakulhat-e életre szóló szerelem két ember között? Te mit tennél meg az álmaidért?

Baráth Viktória első regénye az álmok valóra váltásáról, a leküzdendő akadályokról, és a saját határaink átlépéséről szól.

Egy történet szívvel-lélekkel.

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt az Álomgyár kiadónak. Valamint az írónőnek a dedikálást és a könyvjelzőket. 

De akkor jöjjön is a  lényeg. Nagyon szerettem Vikinek ezt a könyvét is. Igaz nálam most nem körözi le a főnököt ami imádtam. Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy ez nem lenne jó vagy ilyesmi mert nem. De nálam most tőle A Főnök viszi a prímet.

Furcsa így írni erről a történetről mert ez az írónő első könyve. Én ugye az olvasást tőle a második könyvével kezdtem. És nála is elmondhatom amit a többi írónőnél tapasztalok, hogy az első könyvéhez képest mennyire látszik az írásán, hogy még fantasztikusabb. Hogy mennyit fejlődik ő és a történetei is. Egyre tökéletesebb lesz. Igaz közel sem egy kategória a két történet mégis gratulálok Vikinek mert fantasztikusan ír. Le a kalappal előtte. Már elsőre csodás lett ez a történet amit a második könyvével csak fokozott. Imádom az írásait. Csak így tovább és sok sikert kívánok a továbbiakban. Még sok sok ilyen szuper könyvet :)

De akkor most már tényleg merüljünk el kicsit jobban az Első táncban.


Aki már mindkét könyvét olvasta az írónőnek, vagy éppen úgy járt mint én, hogy a második könyvével kezdte akkor azt tudnia kell, hogy közel sem egy kategória a kettő. Ez a könyv egy igazi romantikus történetet takar. És ahogy említettem én nagyon szerettem.

A női főszereplővel Zoey-val együtt. Már az első pillanatoktól szimpatikus volt nekem a lány. Akinek nem akárhogy és akárhol indul a kalandja. Zoey ugyanis Párizsban tölti a 21.születésnapját. Ahogy a fülszövegben is olvashatjuk ezzel az a célja, hogy legyőzze a félelmeit, hogy rájöjjön ki is ő maga és mik a vágyai, a tervei az életben. Egy olyan lányt ismerhetünk meg a személyében akinek nagyon sokat segített ez az út. De főként egy valaki. Hogy tudja, képes legyen elérni azt. amit akar. Hogy ki tudjon bontakozni. Ahogy írtam végig nagyon szimpatikus volt. Azok ellenére is amiken keresztül ment hiszen ha szépen is indult ez a Párizsi út nagyon hamar komolyra fordultak a dolgok. És egy érdekes, komoly helyzetben találta magát. Azt mondom legtöbbször nagyon jól kezelte. Igaz néha lehetett volna erősebb de ha szerelmes az ember nem mindig azt teszi amit az esze diktál. Ennek ellenére kedveltem őt, megértettem mit is akar és tetszett nagyon, hogy mire végigjártuk vele a történetet mi is megértettük mi miért történet vele. Akárcsak Zoey. Egy erős, céltudatos nő lett a végére.  Ebben a történetében is mindennek megvolt az oka, hogy miért történik.

És ha már Zoey-t megismerhetjük akkor Owen sem maradhat ki. A dögös, idősebb, skót pasink. Akivel Zoey ráadásul Párizsban ismerkedik meg. Hát kell ennél több egy lánynak? Vagyis mondjuk úgy kalandosan, remekül indul az ismeretségük. Én Owent is nagyon szerettem. Annak ellenére, hogy amint láttam sokszor voltak olyan pillanatai amikor nem éppen voltak érte az olvasók.  Bizonyos cselekedeti miatt. Lehet én leszek az egyetlen aki végig szurkolt neki és akárcsak Zoey én is képtelen voltak ellenállni neki. Akármit is tett. Ez javarészt lehet azért mert ahogy Viki lefestette nekünk egy tökéletes és szuper helyes pasit kaptunk. Ráadásul Párizsban nem csak Zoey zúgott bele hanem én is. Amit a történet szerint New Yorkban folytattunk :)



Az már más dolog, hogy ez a különleges, romantikus, szenvedélyes Párizsi kaland után nem mindig volt ilyen kegyes hozzájuk az élet. (Vagy inkább az írónő). Ez a része, a folytatás némileg várható lett volna de én nem pont erre számítottam szóval jó kis meglepetés volt. Tetszett ahogy az írónő szőtte a szálakat. Rengeteg meglepetést tartogatott a történet. Izgalmakban nem volt hiány ami Owen és Zoey kapcsolatát illeti.

Ugyanakkor a sok izgalom, titok, csalódás mellett akadt sok romantikus és szenvedélyes pillanat is. Sokszor hiába kellett volna képtelenek voltak ellenállni az egymás iránti vágyuknak. Ebből pedig akadtak izgalmas, forró pillanatok. Imádtak a közös perceiket. Mindig is imádtam írni, de főleg olvasni ilyen típusú kapcsolatokról.

Picit visszatérve a skót pasinkra ezek mellett persze néha nekem is akadtak pillanatok amikor agyon tudtam volna csapni Owent. Hogy akkor most döntse már el végre mit is akar. Nem is csodálom, hogy képbe került Sean és ezzel meg is lett a szerelmi háromszög a történetben. Amit még jó pár dolog bonyolított. De pont ezért volt izgalmas a történet.

Owen mellett Sean az a tipikus jófiú. Nekem ő túlságosan is jó volt. Ezzel nem azt mondom, hogy nem volt szimpatikus de én minden tette ellenére végig Team Owen. Ő amolyan rossz fiús karakternek mondható inkább és engem is mindig azok vonzottak.

Egyszóval szuper volt a történet. Egy remek romantikus sztori akár ilyen forró napokra de bármikor máskor is. Rögtön megszerethető karakterekkel. Két főszereplővel akik egy Párizsi út alkalmával ismerkednek össze majd kerülnek közel egymáshoz. És ha Párizsban minden tökéletes is egyszer vissza kell térni a valóságba. Ami sokszor sokkal keményebb mint várnánk és képes nem kevés meglepetést, gondot okozni. Hogy ezt miként sikerül megoldani a szereplőinknek megtudott ha elolvasod a történetet.

Én nagyon szerettem és csak ajánlani tudom. Egy olyan történet amit szintén nem tudsz letenni mert ha elkezded akkor addig nem tudott abbahagyni amíg meg nem tudott mi lesz Zoey történetének a vége. Annyit elmondhatok, hogy Viki végig tartogatott meglepetéseket de remekül tálalta ezeket. A végére pedig immár egy felnőtt Zoey-t kaptunk aki tudja mit akar és nem éri be kevesebbel. Fantasztikus utat tett meg és örülök, hogy vele tarthattam mert nagyon szerettem a történetét.

Gratulálok ehhez is Vikinek :) Csak ajánlani tudom szóval hajrá mindenkinek és tessék Baráth Viktória könyveket olvasni.

És a végére nem de utolsó sorban ismét a borító. Imádom, engem már ezzel megvett. Csupa szín akárcsak a történet amit takar. Remekül illik hozzá.

Értékelés:



 <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése