2017. július 21.

Rachel Vincent - Stray Kóborok

Sziasztok! Itt is a következő régi értékelés. Ezúttal Rachel Vincent Vérmacskák sorozatának első része került fel a blogra. Nekem nagy kedvenc a sorozat aminek itthon immár az összes része megjelent. Majdnem olvastam mindet kivéve az utolsó részt. Nemtudom miért de amikor megjelent valahogy nagyon nem vitt rá a lélek, hogy elolvassam. Talán kicsit, vagy nagyon de tartottam tőle mi is lesz a vége a sorozatnak. De valamikor mostanság amikor időm engedi ideje lenne azt is kivégezni. Addig is itt az értékelése a sorozat első részének ami a Stray Kóborok címet kapta.



Már csak nyolc fogamzóképes nőstény vérmacska van. És én vagyok az egyik. Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója. Bár a családom és a falkám rossz szemmel nézte, elszöktem a kényszer elől, hogy továbbvigyem a fajt, és kialakítottam magamnak egy saját életet. Amíg egy este az a kóbor meg nem támadott. Tudtam a kóborokról – a falka nélküli vérmacskákról – akik állandóan hozzám hasonlókat keresnek: csinos, termékeny nőket. Ezt a példány elkergettem, de aztán megtudtam, hogy két másik nőstény eltűnt. A veszélyből ennyi is elég volt, hogy a falkám hazahívjon a saját védelmem érdekében. Persze. Csakhogy én nem vagyok ijedős kiscica. Bárkivel vagy bármivel megküzdök, ha kell, hogy megtaláljam a barátnőimet. Vigyázzatok, kóborok – karmaim vannak, és nem félek használni őket!

Hát azt hiszem ez az a könyv aminek lehet kissé tartva tőle indultam neki. Olvastam és hallottam ezt azt róla. Volt akinek nagyon tetszett és akinek nem.

Őszintén bevallom engem először nem is a tartalma fogott meg hanem maga a könyv borítója.
Imádom, nekem nagyon tetszik. De végül csak nem bírtam ki és megvettem, mert elolvasva ismét a tartalmat érdekesnek tűnt és mindenképpen kíváncsi voltam rá, hogy az ilyen olyan véleményektől eltekintve nekem tetszik e.

És meg kell mondjam, egyáltalán nem bántam meg. Nagyon tetszett, és alig várom a következőt.

Bár az eleje nem indult annyira érdekesnek, a főszereplőnk Faythe hogy úgy mondjam nyavalygása mind a pasikkal kapcsolatban mint pedig, hogy mennyire nem akar hazamenni és azt tenni amit főleg az apja elvár tőle nekem néha kicsit sok volt. Bár valamilyen szinten érhető volt. Mégis néha ez sok volt nekem. De szerencsére hamar változásnak indult ez a része a dolognak és egy olyan női karakter lett belőle akit mégis nagyon hamar képes voltam ezek után megkedvelni. 

Sőt, nagyon is bírtam őt. Elég szókimondó, egy igazi kemény csaj. És persze mindig a saját feje után megy. Nem is hiába voltak itt ebből a bonyodalmak.Ugyanakkor ha nem is igazán jön ki mindig a családjával mégis bármire képes értük. Ugyanígy igaz a barátaira is. 

Szerencsére a gyenge kezdés után nagyon hamar beindult a történet és egyszerűen nem tudtam letenni. Számos meglepetést tartogatott nekünk az írónő. Például gondolok itt Faythe testvérére Ryanre aki szintén tudott nekünk meglepetést okozni. Nem is keveset. 


De Faythe mint mindig ezúttal is remekül feltalálta magát és ha valaki ketrecbe akarta zárni őt na akkor került csak elő a vad állati énje. Imádtam azokat a részeket is amikor éppen nem emberi alakban  voltak. Remekül kitalálta az írónő szerintem és nagyon tetszett ahogy leírta ezeket a részeket.

De nemcsak ezt hanem az egész történetet. Amiben sokszor igencsak durva, kegyetlen dolgok történtek a szereplőkkel és le a kalappal előttük amiért képesek túlélni ilyen dolgokat. Nem kímélte őket az írónő.  Egy vérbeli vadállatokkal tarkított történet. Ami egy percre sem hagy unatkozni.


A vége tűnt nekem talán egy picit semmilyennek. Folytatásos a történet igaz és ez csak az első rész de valahogy nagyobb durranást vártam a végére. Biztos voltam benne, hogy valami olyannal lesz vége ami után a falat kaparva akarom a folytatást de ennél a résznél nem. Igaz van még bőven a sorozatból szóval szerintem ezt is meg fogom kapni előbb vagy utóbb.

Az biztos, hogy a további részekben sem fogunk unatkozni. 

Végül a kedvenceimről, a pasikról is néhány mondat. Itt van nekünk ugye Marc Faythe volt pasija. Meg a gyermekkori barát és a flört partner Jace, akivel most már komolyabbra fordultak a dolgok. Legalábbis néha úgy tűnik. Velük voltam most úgy mint Andrea Nightshade trilógiában a két sráccal, hogy nem igen tudtam dönteni köztük. Bár sejthető melyik srác lesz a befutó de azért imádtam a másikkal közös pillanataikat is. És igaz ez még csak az első rész.. Nekem egyenlőre mégis Jace a favorit. Persze Marc is szimpatikus de nálam most még Jace :) 

Mindkét srác karaktere remek lett egyébként. Akárcsak a lány ők is mindig készek megvédeni a családjukat, a barátaikat. Igazi dögös fiúk akik néha macskává változnak :D Olyan pasik akikért odáig vagyunk. Így pedig, hogy itt  van egy amolyan szerelmi háromszög féle csak még izgalmasabb a dolog. A pasik ezúttal sem hazudtolják meg önmagukat és akadnak kakaskodós ugyanakkor vicces, szócsatás pillanataik is. Imádom a fiúkat is. 

A többi karakter, barátok, Fayte családja szintén nagyon szimpatikusak voltak. Az egész történet remekül kitalált és véghezvitt lett. Vérmacskák. Ki gondolta volna? Először furcsának hangzott nekem de nagyon örülök, hogy ilyen szuper borítót találtak ki neki mert engem az fogott meg. Örülök, hogy végül elolvastam mert én imádtam.

Egy fiatal lány története aki nem akarja elfogadni, hogy milyen szerep is vár rá a családjában. Aki normális életet akar élni már ha ez lehetséges. De végül be kell látnia,hogy neki az övéi mellett a helye és, hogy ő nem egy átlagos lány hanem egy alakváltó vérmacska.

Aki visszatérve az útra amit kijelöl neki az élet és a fajtája nem kevés gonddal találja szembe magát. Csupa izgalom, félelem ugyanakkor románc, szenvedély, szeretet is akad bőven ebben a nem mindennapi alakváltó macskákkal tarkított történetben. Én nem bántam meg, hogy elolvastam szóval csak ajánlani tudom :)

A borítóról pedig ahogy mondtam engem inkább az fogott meg először nem is a fülszöveg. Szuper lett, imádom. Aki netán még nem olvasta szerintem semmiképp se hagyja ki :)

Értékelés:


És ahogy látjátok ez a rész után sem kell unatkozni. Íme a már teljes sorozat:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése