2017. július 4.

Sylvia Day - Idegen a férjem

Gray már akkor is lenyűgöző volt, amikor négy évvel ezelőtt érdekházasságot kötött Izabellel. Most viszont egyenesen leírhatatlan. Már nem szeleburdi ifjú, korántsem az; meggyötört férfi lett, akit titkok vesznek körül, és aki nem árulja el, mit tett azóta, hogy eltűnt.

Isabel tudta, hogyan bánjon a hajdani, meggondolatlan ifjonccal, de a férje most… ezt a baljósan szenvedélyes férfit nem lehet megszelídíteni. Vajon Isabel fel meri fedezni önmagában mindazt, amire Gray vágyik, amit követel tőle? Bízik benne annyira, hogy egészen átadja magát neki, az ellenállhatatlan, ám idegen szeretőnek?

Sylvia Day a New York Times és az USA Today bestseller írója, könyvei nemzetközi bestseller listákat is vezettek. Több mint 20 díjnyertes könyve jelent meg, több mint 40 országban. 28 országban vált bestseller íróvá, könyveit több tízmillió példányban adták ki.


Ismét egy amolyan újdonság számomra hiszen egy történelmi romantikus besorolású történet ez. Ilyet is jó régen olvastam. És mi tagadás engem a történelmi része meg is lepett. Hiszen a fülszövegből nem jön le konkrétan, hogy milyen időben játszódik a sztori. Lehet azért mert eddig a Crossfire jellegű mai, modern erotikus történeteket szoktam meg az írónőtől. Én nem gondoltam volna a fülszöveg alapján így picit meglepett mikor az elején kiírták az évszámot. Na de persze ez nem riasztott el. Sőt mivel Sylvia Day nagyon is kíváncsian vágtam neki. 

Nem mondom, hogy nálam annyira imádós lett mint a Crossfire vagy a Átverve & Átölelve sorozat de összességében egy egész kellemes kis olvasmány. 

Ami az 1800-as évek Londonjában játszódik. 

Itt ismerhetjük meg a főhősnőt Isabelt. Aki valamivel idősebb nő mint a regény férfi főszereplője Gray. Ráadásul Isabel igencsak közkedvelt hölgy a férfiak körében. A legtöbb férfi szeretné a magáénak tudni őt. Összességében nagyon kedveltem őt. Egy olyan nő aki tudja mit akar. Na igaz nem mindig képes a józan eszére hallgatni főleg ha Grayről van szó. De ezért nem is hibáztatjuk. 

Hiszen Grayson egy tökéletes férfi. Akiért szintén sorban állnak a hölgyek. Igaz a történet elején még egy fiatal, szeleburdi férfi. Ez a pasi még annyira nem volt szimpatikus de aki később lett belőle már annál inkább. Hiszen egy bizonyos idő és események elteltével egy olyan férfit kaptunk aki aztán tényleg fantasztikus. Mondhatjuk, hogy az élet kemény leckét adott neki de ennek hála lett igazi, kemény férfi. Aki immár nem csak látszatnak, egyezségnek akarja a feleségét. Az nem változott, hogy még mindig képes megszerezni amit akar. Na és persze nem utolsó, hogy a leírások alapján külsőre is egy nagyon szuper pasit kapunk. 

Itt kezdődik csak az igazi kalandjuk. Hiszen Isabel élete remek amíg ismét fel nem bukkan Gray. Van egy szeretője akivel nagyon jól megvan. Legalábbis ő ezt hiszi de teljesen a feje tetejére állnak a dolgok amikor felbukkan a férje. Aki éppen magának követeli a feleségét és immár úgy, hogy ez már nem csak színjáték.


Nagyon szerettem ezeket a pillanatokat. Amikor Gray éppen kepeszt, hogy immár teljesen, minden értelemben a felesége legyen Isabel. Néhol igencsak vicces pillanatok is akadtak ebből kifolyólag, máskor pedig igencsak fülig pirulós jelenetek. 

Igaz ami nekem picit sok volt azok az erotikus részek. Inkább bonyodalom lehetett volna jobban kigondolt benne, kicsit több, úgy izgalmasabb lett volna. Nekem már egy idő után sok volt a szex benne. Ráadásul egy történelmi regényhez ezek a részek néhol nekem túlságosan modernek voltak inkább. Nem hiszem, hogy abban az időben így zajlott volna egy egy jelenet, párbeszéd. 

De ennek ellenére megszerettem a párost. Grayt imádtam ezt nem is volt kérdés. Isabel is szimpatikus volt szóval az írónő ismét remek karaktereket alkotott. Ahogy említettem szerintem egy kicsit több izgalom lehetett volna benne. Jobban meg is lehetett volna dolgoztatni őket. Persze akadt, hogy az élet nem volt kegyes hozzájuk főleg a férfihoz. Mégis kettejük kapcsolatából lehetett volna még mit kihozni. 

Összességében ennek ellenére tetszett. Jó kis olvasmány, főleg egy ilyen meleg napra. Nem is kérdés azért, hogy Sylvia Day rajongóknak kötelező. :)


Értékelés: 



Köszönöm a könyvet az Álomgyár kiadónak! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése