2017. október 25.

R.Kelényi Angelika - Bűnös örömök városa

1610-ben, egy borzalmas évet maga mögött hagyva, Fabricius Flóra kénytelen Velencébe utazni. A bűnös örömök városába érve egy ismert és az urak által gyakran látogatott házban találja magát. Vendéglátója nem más, mint a híres kurtizán, megmentőjének édesanyja.

Velence urai hamarosan versengeni kezdenek az ártatlan lány kegyeiért, ám ő csupán egyetlen férfi után vágyakozik, Lorenzo Marianit azonban nem könnyű örökre rabul ejteni.
Flóra úgy dönt, segít neki egy gyilkosság leleplezésében, noha az áldozatot egy cseppet sem szívlelte.
A szálak a legmagasabb körökbe, a Collegió tagjai közé vezetnek, akik közül a legfiatalabb consiglieri bármit megadna, hogy a szép magyar lányt a magáénak tudhassa.
Képes lesz-e Flóra ellenállni a gazdagság és a hatalom csábításának?


R. Kelényi Angelika, Az ártatlan című könyve második részében, egy izgalmas, kalandos és romantikus utazásra invitálja az olvasókat a 17. század Velencéjébe. Ahogy azt már megszokhattuk, a regény története a hatalom, a vágy, a bűn és a szerelem gyilkos kombinációja, történelmi korba ágyazva.

A könyvet nagyon szépen köszönöm az Álomgyár kiadónak!

Hát először is bocsánat amiért elég sokat fogom az imádtam, fantasztikus és ehhez hasonló szavakat használni az értékelésemben. Te jó ég! Angelika :) Ez valami bámulatos lett. A történelmi regények királynője hivatalosan is Angelika.  Sosem voltam odáig a történelmi regényekért de hála neked teljesen beléjük szerettem. Pláne ha a te tolladból származnak. Imádtam Az ártatlan sorozat első részét is de ez? A bűnös örömök városa még inkább viszi a prímet. Te szent ég ez valami csodálatos, briliáns. Elképesztő ez a regény amit olvashatunk tőled.

Ahogy említettem teljesen beleszerettem az első részbe ebbe pedig még inkább. Angelika még az előzőt is képes volt felülmúlni nem is akárhogy.

Ismét visszarepített bennünket az időben és folytatódott Flóra és Lorenzo Mariani nem mindennapi története.

Az első rész vége után a párosunk ezúttal nem akármilyen helyet célzott be. Számomra már ezért is szerelem lett mert jöhet minden ami Olasz. Velence éppen még nem esett útba de ez a regény után nem kérdés, hogy kihagyhatatlan úti cél. Nekem is kell egy Lorenzo Mariani.

Szóval Flóra és ő ezúttal Velencében bonyolódnak újabb kalandokba. Lorenzo édesanyjához tartanak. Természetesen nyugodtabb időszak reményében. Hiszen nem kevés dolgon mentek át. A férfi azt remélte biztonságba és nyugodtabb élethez segíti ezzel Flórát. Hát kettejüket ismerve sejtettük, hogy ez nem így lesz. Ők ketten már már vonzzák a bajt és a bonyodalmakat.

Imádtam ismét róluk olvasni.

Flóra egy erős, eszes, fantasztikus lány. Akit cseppet sem kell félteni. Még mindig ki tud állni magáért, helyretenni Lorenzo Marianit is akár. Egy nem mindennapi főhősnő. De pont ilyennek szeretjük. Egy átlagos, sokszor félénk lánynak ismerhettük meg de a sok megpróbáltatásnak hála erősebb és már cseppet sem félénk lány. Ebben a történetben pedig még talpra esettebb és bátrabb.

A már sokat emlegetett félig magyar félig olasz úriembert pedig egyenesen imádjuk. Mi tagadás nem kevés könyves Álompasi van a listámon de Lorenzo Mariani most végleg lesöpört mindenkit. Teljesen beleszerettem. Még mindig az a titokzatos, eszméletlenül helyes, sötét ruhás alak akinek megismerhettük. Aki mindig ott van, hogy Flóra mellett legyen ha kell. Komoly, bármikor harca kész. Egy férfi aki bármit megtenne a családjáért, a barátaiért. Azért akiket szeret. Ugyanakkor még mindig ugyanaz a pimasz, csibész férfi akinek megismerhettük és megszerettük. Főleg ezek a tulajdonságai miatt imádom őt.

Flórával együtt kettejüket pedig pláne. Ők aztán viszik a prímet, nem semmi egy páros. A komoly helyzetekben is remekül feltalálják magukat, helyt állnak. Nagyon sokszor viszont a szócsatáikkal csak még színesebbé, humorossá teszik a regényt. Na őket egymás közelében nem kell félteni.

Flóra is például nagyon sokat változott ebben a regényben és ez tetszett. Igencsak képes visszaszólogatni a férfinak és ezt imádtam. Eszméletlen jó párbeszédek keletkeztek ezekből.

Ezek mellett természetesen a két legnagyobb hozzávaló sem hiányozhatott, hogy ezt a tökéletes regényt megkapjuk. A romantika és a bonyodalmak. Egyikben sem szűkölködtünk.

"– Semmi sem tüzel fel jobban egy férfit, mint ha érzi a nő vágyát. Kínzol, de rövidesen bosszút állok…"

Vágy, szenvedély, szerelem. Ebben a részben még inkább érvényesült hiszen mostanra már egy jól összeszokott párost kaphattunk. Akik szép lassan ki és megismerték egymást. Az első pillanatoktól érezhető a levegőben a forróság kettejük között. Csak úgy szikrázik a levegő ha együtt vannak. Az pedig, hogy minden Velencében történik csak még egy kis plusz. Csodás perceket élhetünk át mi is a párossal. Titkos, lopott pillanatok. Csókok, ölelések, szenvedélyes és szerelmes pillanatok tökéletesen megírva.


De persze nem csak a romantika kap szerepet a regényben. Lorenzo és Flóra ezúttal sem unatkoznak. Hiszen rögtön egy nyomozásba csöppenhetnek. Aminek hála nem kevés titokra derül fény mind ezzel mind pedig például Lorenzo életével kapcsolatban. Tetszett, hogy még inkább megismerhettük ezt a férfit. Mindezeknek hála még jobban bele is szerettünk.

"– Amióta csak ismerem, mindig bajba keveredik, aztán mehetek megmenteni. Velencében nem akarom, hogy galibát csináljon- morogta.
– Én? Galibát? Miről beszél kegyelmed?
– Arról, hogy a baj kegyeddel jár."

Megismerhetjük jobban a férfi családját. Az édesanyja Maria rögtön nagyon szimpatikus lett.. Őt is rögtön megszerethettük akárcsak a fiát annak idején. Darius lett még szimpatikus karakter nekem. Na Giulia például már közel sem annyira lett kedvenc és volt még aki beállt mellé a sorba.

De ezek mind kellettek a regényhez.Hiszen mindezek keverékéből egy bámulatos, fordulatokkal teli olvasmányt kaptunk.

Tökéletes leírását Velencének. Szinte filmként pergett le előttem az egész ahogy olvastam. Minden pillanatát imádtam. Ahogy leírta nekünk Angelika a gondolázások pillanatait, hogy milyen az ottani élet az 1600-as években. Tökéletesen, hogy mi is visszarepültünk az időben, hogy Lorenzóval és Flórával éljük át a történetet.

Remekül szőtte a kettejük kapcsolatát, kalandjait. Sok humorral fűszerezve. Szerelemmel és szenvedéllyel. Ugyanakkor fájdalommal, titkokkal körülölelve. Nem kevés veszéllyel, ármánnyal. Mindezt összegyúrva egy újabb csodás regényt kapunk Angelikától. Ami már az első oldalán magába szippant és nem is ereszt az utolsó betűkig.

Mindent tökéletesen kitalált az írónő. Bámulatos ahogy szövi a szálakat. Rengeteg meglepetést okozva az olvasónak. Sosem tudod mire számíthatsz, képes újra és újra meglepni. Kihagyhatatlan történet. Az biztos, hogy ezt mindenkinek olvasnia kell.











Köszönöm szépen az élményt Angelika. Tökéletes kikapcsolódás bármikor ha egy kicsit ki akarsz szakadni a mindennapokból. Kalandra fel és irány Velence Flórával és Marianival. Az biztos, hogy bárki aki elolvassa a regényt nem bánja meg. Sőt. Kötelező :)  Köszönjük amiért megírtad nekünk ezt a csodát. Ezek után nem is kérdés, hogy akár azonnal jöhetne a folytatás. :)  Ahogy az sem, hogy amint lesz egy kis időm és amíg várunk a harmadik részre rögtön kell egy újraolvasás :)

Értékelés: 



A legvégére pedig egy kis plusz ha kíváncsiak vagytok hol és hogyan is folytatódik ezután Flóra és Mariani kalandja :)


Nincs veszélyesebb egy féltékeny asszonyál…

1610 áprilisában Fabricius Flóra és szerelme, a jóképű, de cseppet sem makulátlan múltú Lorenzo Mariani Párizsba érkezik.
Nem jószántukból utaznak, a biztos halál elől menekülnek a francia fővárosba.
Egy gyönyörű, nagyvilági hölgy segíti őket, akinek gyökerei a velencei Mariani házhoz kötődnek.
Flóra hamarosan megismeri a féltékenység, és az asszonyi cselszövés legmélyebb bugyrait.
Gyilkosság, vágy és gyűlölet kíséri minden léptét, és rájön, hogy még a Tuileriák palotájában sincs biztonságban.


R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el, mely szokás szerint nem nélkülözi a romantikát, a cselszövést és a korhű történelmi hátteret sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése