2017. december 26.

Sienna Cole - Négyszáz nap szabadság

Elképzelted már, milyen lenne egyszerűen kilépni az életedből?
Magad mögött hagyni mindent?

Dena egy jó nevű londoni reklámügynökségnél dolgozik, és minden vágya, hogy fényes karriert fusson be a szakmájában. A barátja épp arra készül, hogy megkéri a kezét, Dena azonban hallani sem akar a házasságról. Jason a cég nőcsábásza, igazi életművész, akinek mindig lapul egy vicc a tarsolyában. A bohócjelmez mögött azonban régi sérelmek lappanganak. A hallgatag és megközelíthetetlen Patrick áll az ügynökség élén, és egy nap ő örökli az egész reklámbirodalmat. Házassága zátonyra fut, mikor megtudja, hogy a felesége megcsalja.
Mindhármuk élete gyökeres fordulatot vesz, amikor egy ártatlannak induló hétvégi kiruccanás szenvedélyes afférba torkollik. A rendhagyó, titkos viszony felforgatja mindennapjaikat, melyek már egyikük számára sem ígérnek boldogságot. Úgy határoznak, belevágnak életük legnagyobb kalandjába, hogy megtalálják és megtapasztalják a mindannyiuk által áhított szabadságot.
De vajon van-e létjogosultsága egy ilyen kapcsolatnak? Létezik-e korlátlan szabadság? És ha igen, hol kell keresni? Meg lehet-e szabadulni a múlt árnyaitól?

Sienna Cole szenvedéllyel és drámával tűzdelt romantikus története ezekre a kérdésekre keresi a választ, miközben az utazás nemcsak lélegzetelállító tájakra kalauzol, de a lélek legmélyebb bugyraiba is elvezet.

Mi tagadás sokáig szemeztem a könyvvel. Talán a téma választás miatt. Mert egy nem éppen egy annyira hétköznapi témát dolgoz fel a könyv. Vagyis lehet, hogy mégis egyre gyakrabban találkozunk ezzel: poliamoria azaz többszerelműség. 

Az biztos az írónő érdekes témát választott. Valahogy sosem vonzott ez a téma, de mivel van szerencsém személyesen is ismerni az írónőt és az ő könyvének olvasása sem hiányozhat a repertoáromból így nekiestem. És meg kell mondjam megérte. 

Mindenek előtt szeretném megköszönni a könyvet Sienna Cole írónőnek! 

No de csapjunk is bele a dolgokba. 

Én eleve nem annyira ugrálok az olyan történetekért amik szerelmi háromszögről szólnak. Pláne mert egy egy főhősnőnek sokszor egy pasi is elég. A mi főhősnőnk Dena ráadásul szereti mind a két pasit. Az biztos, hogy már ez miatt az egyik legérdekesebb és izgalmasabb történet. És igencsak elgondolkodtató. Főleg mert ez mellett még sok más témát, problémát is boncolgat. 

Ami nekem már a történet elején érdekes volt, hogy ilyen gyorsan belevágunk a dolgunk közepébe. Na nem mintha ez baj lenne csak meglepődtem, hogy ezek hárman Dena, Jason és Patrick nem gatyáztak. 

A három szereplőt mondjuk úgy inkább ezek után kezdhettük el jobban megismerni. Dena karaktere szimpatikus volt bár én az ő karakterével nem igazán tudtam azonosulni. Nekem aztán jó kis lapokat osztott az élet és egy pasi is kikészít hát még ha kettő volna? Na ebbe inkább bele sem gondolok. :D Dena aztán nem semmi egy nő. Ezektől függetlenül egy kedvelhető, szimpatikus karakter lett.

Az írónő három teljesen eltérő mégis rögtön megszerethető karaktereket alkotott meg. 

" Nem érdekes, hol vagyunk, mekkora utat tettünk meg, hány vízesést, dómot, múzeumot és szobrot láttunk. Még csak az sem érdekes, hogy hány új dolgot próbáltunk ki, és milyen élményeket szereztünk. Csak az érdekes, hogy mivé váltunk közben. "

Dena karakterével ahogy említettem nem tudtam annyira azonosulni. Kedveltem őt, bár néha túlságosan döntés képtelennek ugyanakkor telhetetlennek tűnt. Bár pont ez a lényege a dolognak, hogy nem tud dönteni. Erről szól a történet. 

A fiúk: Jason és Patrick. Ezzel a részével annyi volt a gondom, hogy mint általában a szerelmi háromszöges történeteknél én itt is nagyon hamar az egyik pasi oldalára álltam. Ez persze nem rossz. Megkedveltem mindkettőjüket de az egyiküket jobban. 

Patrick végül is mindannyiuk főnöke. A vezetőjük, akinek előbb vagy utóbb az apja nyomdokaiba kell lépnie a cégnél. Egy visszafogottabb pasi. Amolyan csendes, jófiú. Legalábbis nekem eleinte ez jött le. Aztán persze szép lassan őt is megismerhetjük. Beleláthatunk a gondolataiba, a gondjaiba, az életébe. Nem gondoltam volna, hogy mi is lakozik a csendes és nyugodt, mindig jólfésült főnök álarca mögött. 

Jason: na jó én kimondom nekem ő lett a favorit. Már az elején pont teljesen az ellentétének bizonyult a másik férfinak. Míg Patricket inkább soroltam eleinte a jófiú, romantikus herceg kategóriába addig Jason az a tipikus rossz fiú. Akit imádnak a nők. A poénjait, a szenvedélyét. Nem véletlen, hogy bármennyire is próbálta Dena is beállt azok a nők közé akiket elvarázsolt Jason. Ezt persze teljesen megértjük. Engem ő vett le a lábamról.


Ami hármójukat illeti és magát a történetet ahogy említettem engem meglepett, hogy ennyire hamar beindultak a dolgok. De ugyanakkor tetszett is. Rögtön a közepébe a dolgoknak, egy percre sem hagy unatkozni a történet. Miközben egy nem mindennapi hármas történetét meséli el. 

Dena, Jason és Patrick egy jól sikerült úton kerülnek kapcsolatba. Amit nagyon sokat nem értenének ezért is titkolják. Ráadásul ennek hála mind hármójuknak ideje átgondolni az életüket. Hogy mit is akarnak? Ugyanarra folytatják az életüket amerre eddig mentek? Hát nem éppen. Sok mindenre rájönnek önmagukkal kapcsolatban. 

Szerettem ahogy az írónő elkezdte leírni nekünk ezt és, hogy velük együtt tehettük meg ezt az utat. Mindehhez egy hosszú utazás kellett. Mindhárman hoztak egy döntést. Hátrahagytak mindent és együtt vágtak neki a világnak és ennek a helyzetnek amibe keveredtek.

" – Ha tudnád, mennyire utállak…
– Ha tudnád, hogy ez mennyire felizgat… " 

Érdekes felállás az biztos. Mint mondtam nem találkoztam még ilyen történettel. Ismeretlen volt számomra a téma de pont ezért szerettem nagyon és volt érdekes. 

Imádtam, hogy mindehhez egy csodás utazás és sok sok gyönyörű hely adott otthont. Fantasztikusak voltak a leírások. Szinte végig magam előtt láttam. Remekül kitalált mindent az írónő.


Ezen az úton pedig nem mindennapi dolgokban volt része a hármasunknak. Megismerhettük őket, a démonaikat és problémáikat. Végig tökéletesen volt kigondolva és megírva a történet. Az erotikus részeket hiányoltam picit de ennek ellenére is remekül átadta az írónő a karakterei érzéseit. 

Hihetetlen utat jártunk be de nagyon szerettem. Fogalmam sem volt vajon ennek az útnak a végén hol fog kikötni Dena. Mi lesz Jasonnel és Patrickkel? Félelemre azonban semmi ok mert Sienna mindent jól kigondolt.

" Érdekes találmány az alkohol. A legolcsóbb és legkönnyebben hozzáférhető terápia a sebzett lélek számára. "

Igencsak találó a történethez a cím is. Négyszáz nap szabadság. Hármójuk nem mindennapi kapcsolatát mutatja be ez idő alatt ezen az úton. Ami nem nélkülözi a bulikat, drogokat, szenvedélyt, szerelmet. Kismillió dolgot még ami remekké teszi a történetet. Ugyanakkor a lány döntésképtelenségét is. Hiszen ahogy várható előbb vagy utóbb valaki sérülni fog ebben a történetben. Az biztos, hogy érdekes témát dolgoz fel a könyv. De a felsorolt hozzávalókkal egy remek sztorit kapunk.

Igaz ami a végét illeti szerintem kellett volna még pár oldal Sienna :) De az biztos, hogy megérte ez az utazás. Köszönöm az élményt! Csak ajánlani tudom nektek is!

Értékelés:









Így  legvégül pedig utólag szeretnék Sienna Cole írónőnek nagyon Boldog Születésnapot Kívánni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése