2018. január 8.

Anne L. Green - A sötétség fogságában

Sziasztok! Ismét egy olyan értékelést hoztam ami még abból az időből való amikor nem blogra írtam.
Anne L.Green Sötétség fogságában című könyvéről. Picit javítva most már felkerült ide a blogra is. Igaz ez még az eredeti könyv értékelése de nemsokára aktuális lesz egy újabb értékelés a könyvről. Hiszen hamarosan érkezik a történet bővített verziója. Andrew Dark története az én szívem csücske szóval azt is nagyon várom! :) 

Milyen messzire mennél az igaz szerelemért?

Ez a gondolat foglalkoztatta sok nőtársával együtt Anne L. Greent is, A remény hajnala című sikerkönyv szerzőjét, mikor belekezdett második regényének megírásába.
Az egykori műkorcsolya bajnok, Chris Stuart drogcsempészek fogságába esik, miután bátyja magára haragítja egy bűnszervezet vezetőjét. A szókimondó, csinos nő élete veszélybe kerül, de az igazi kockázatot az a kínzó szenvedély és őrült vágy jelenti számára, melyet akkor tapasztal, mikor jóképű fogva tartójának tengerkék szemébe néz. Ekkor döbben rá, hogy az addigi élete milyen szürke és üres volt. Christine teljesen összezavarodik, mert ott talál önmagára, ahol a legkevésbé számít rá.
Egyetlen dolog válik számára egyre világosabbá: senki nem az, akinek mutatja magát. Vajon Andrew Dark, a sármos rosszfiú tényleg csak egy gátlástalan bűnöző? Mindkettőjük számára kezdetét veszi az érzelmi hullámvasút, amelyet a másik közelsége vált ki belőlük. Folyamatosak lesznek a belső vívódások, megszűnnek a józan, ésszerű döntések és már csak a féktelen szenvedély marad.
De vajon a férfi múltjával van esélyük a felhőtlen szerelemre?


Abszolút csillagos ötös :) Nálam mindent vitt a történet. Nekem Andrew az első és örök szerelem. Mind a pasi, mind pedig a történet. 

Bár ami a fülszöveget illeti volt bennem egy kis félsz mert egy hasonló történetű könyvet olvastam már és az nem tetszett több okból sem. De ez csöppet sem hasonlított rá ez így volt tökéletes ahogy. 

Mind a történet, a karakterek pedig pláne. Tökéletesen kidolgozott karakterek és történet. 

Imádtam őket, Andrew-t egyszerűen lehetetlen nem imádni. Egy nem mindennapi férfit ismerhetünk meg a személyében hiszen egy nem akármilyen bűnözőről beszélünk. Mégis a személyisége az első perctől kezdve magával ragadja mind Christ mind pedig a női olvasókat. Nem véletlenül vannak hatással egymásra az első pillantástól kezdve. Bár Drew nem mindennapi emberrabló, de imádtam amiért ilyen és ahogy szép lassan megismerhettük őt és ezt a világot. Ő aztán egy igazi rosszfiú. De az írónő bebizonyítja nekünk, hogy őket is lehet imádni. Atya ég de még mennyire! <3 Kemény, határozott, ugyanakkor kedves, udvarias és édes is tud lenni. Hát kell ennél több? 

" Ó, istenem, hogy lehet egy ilyen jóképű férfi egy nyavalyás drogcsempész? Tényleg kicseszett velünk, nőkkel az élet. Minden jó pasinak van valami beütése. "

Akárcsak Christ. Ő sem az a tipikus rózsaszín felhőkön lépkedő, nyavalygós szőke nő szerencsére. Hanem egy olyan karakter akit rögtön megkedveltem. Nem fél kimondani amit gondol még Andrewnak sem hiába tudja ki ő. Harcol azért amit akar, azért akit szeret. 

Ők ketten egy igazi kemény páros. Pont ezért tökéletesek együtt. 


Szócsaták, sistergő levegő, szenvedély, szerelem. Ha erről a párosról van szó akkor ezek közül egyik sem hiányozhatott. Minden velük töltött pillanatot imádtam. Bámulatos ez a páros. Szenvedélyes, erotikus ugyanakkor romantikus pillanatokkal is találkozhatunk. Ezek mind tökéletesen megírva. 

„A szerelem vagy a pokol fenekére taszít,
vagy a mennyországba röpít, de egy biztos: valahova eljuttat.”

Nemsemmi dolgokon mentek ugyanakkor keresztül és pont az alaptörténet miatt féltettem őket. Hogy az írónő milyen sorsot szán nekik végül de cseppet sem csalódtam. Minden megvolt a történetben, hogy azt mondjam ennek ilyennek kell lennie és imádom. Végül minden a helyére került mindenki megkapta amit akart és így volt jó. Bármikor szívesen előveszem és újraolvasom. És persze mindenkinek ajánlom :)

Egy bűnöző és a fogoly szerelme. Nem kevésszer akadt pillanat amikor még a levegő is bennem akadt. Akadt izgalom bőven. Végig fogva tart a történet és nem enged. Olyan csavarokkal amikre nem számítasz. Szinte magam előtt láttam mint egy filmet és ezt imádtam. Tökéletes kikapcsolódás. Az írónő elkalauzol bennünket egy veszélyes világba és te mégis minden percét élvezed. Letehetetlen olvasmány. 

Nem hiányzott belőle semmi. Forróság, szenvedély, bánat, bűnözés, szerelem, a néha hozzuk a frászt az olvasókra pillanat. Volt, hogy perzseltek az oldalak vagy éppen jót mosolyogtam a párosunkon.  Vagy elfogott a félelem, hogy mi is lesz? Pityergősebb pillanatok is szóval minden.


Amit még jobban imádtam ebben a regényben az elsőhöz képest az a hossza. Bár ha Drew-ról van szó akkor semmi sem lehet elég hosszú. Nekem ez a pasi lett a nagy szerelem. Szóval bármikor, bármennyit.  Minden ki volt fejtve, remekül megírva pont úgy ahogy kellett ezért is imádom.

Fantasztikus volt. Mondanám, hogy letehetetlen de valami csoda folytán az éjszaka rávettem magam, hogy nemsokkal a vége előtt letegyem. De csakis azért, hogy ne legyen még vége és mára is maradjon egy kicsi :) Szóval hajrá mindenkinek! 


Értékelés: 



És a bővített verzió ami hamarosan érkezik :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése